ONLINE CHAT
Proč Xaver? Rodiče vás tak asi nepojmenovali, ne?(xaver2)
Foto
Jméno Xaver chtěla Frekvence 1, rodiče mě pojmenovali zaplaťpánbůh relativně normálně :-))) Děkuji za všechny otázky a váš čas. Váš X.
Kdo tedy vlastně ukradl MUS? Uděla stát při privatizaci nějakouvelkou "chybu"? Kdo je podle vás za celou kauzu zodpovědný?(Petry Syrový)
Foto
To je velmi těžké teď napsat, že zodpovědný je ten a ten. Myslím, že se jedná o kolektivní dílo... X.
Jak je mozne ze jeste manazeri MUS nesedi? Vzdyt ty dve miliardy co venovali sve spratelene firme Newton se navzdy ztratili!!(Buchta)
Foto
Možná to tak dopadne. Ale pozor s těmi více než dvěma mld. to bylo trošku jinak. To byla legitimní, byť neetická půjčka firma firmě a peníze se z Newtonu do Mus vrátily, pokud vím, včetně úroků... Problém je jinde. X.
Jak dlouho jste novou knihu psal a kolik stojí? Budou nějaké podpisové akce?(lukášek)
Foto
Psal jsem ji cca rok a půl. Budou autogramiády v některých obchodních centrech. Sleduje můj Facebook... X.
Kolik teď vážíte? Držíte diety?(Jana)
Foto
128 kg. Nedržím. Neumím to. Díky za starost... :-) X.
Mluvil jste i s panem Tykačem? Myslíte si, že on své peníze vydělal poctivě?(dana)
Foto
Pan Tykač dostal několikrát nabídku, aby do knihy řekl svůj názor. Nechtěl. Nevím, jak vydělal peníze. To není otázka na mě... X.
Ahoj Luboši, co si přeješ k ježíšku;) ? (Roman Š)
Foto
Nějakou relikvii z Titanicu... klidně kopii... Chceš adresu Romane? X.
Kdo je v celem pribehu Mostecka uhelna nejvetsi hajzl? Tipuji ze uhlobaroni, jak jinak.(Petrik)
Foto
To se hodnotí velmi těžko.. Doporučuji přečíst knihu a udělat si vlastní názor... X.
Kdo v MUS vytěžil nejvíce miliard? Co si myslíte o smrti pana Měkoty?(smrťák)
Foto
Měkota - zajímavá okolnost. Neumím to tady krátce popsat. Dočtete se v knize... X.
Kdo vám podle vás nabídl ty dva miliony, abyste nic nevydával? Zeman? Tykač? Koláček?(kladeč otázek)
Foto
Jen se domnívám a nemám důkaz. Tak mlčím... X.
Bavilo mě, když jste vysílal v radiu vysílal Křížový výslech. Zajímá mě váš názor na Těžkej Pokondr. Mějte se. (Terminátor Budějky)
Foto
Pokondři jsou podle mě skvělí a mě osobně ten jejich styl velmi baví. Zítra dopoledne budu jejich hostem, nalaďte si nás... Jo? X.
Moc jsem nepochopila jak pořád někde mluvíte o Las Vegas. To si vážně myslíte, že je zdravé podporovat hazard?(Jaruna)
Foto
Nepodporuji hazard. Mám rád to město... X.
Nikde jste nemluvil o vaší manželce či dětech. Je pravda, že žijete s mužem?(TomTom Pražskej)
Foto
:-) Není. Mám to brát jako nabídku Tome? Pozdě!!! :-) X.
Nechápu, jak vám mohli nechat moderovat ty rozhovory s prezidentem Zemanem, když paní Drtinová říkala v televizi, že se s ním znáte. To přece nemá žádnou novinářskou etiku.(Radmila P.)
Foto
Ach paní Drtinová.. Tak znovu: Znám se s Milošem Zemanem stejně jako p. Drtinová. Tedy díky naší profesi.. Nic neetického se neděje, buďte v klidu... X.
Manžel si koupil tu knížku o Mosteckých dolech. Jen nevím, kde berete jistotu, že všechno co tam píšete je pravda. Zatím jsem četla začátek.(Kalamajka)
Foto
Domnívám se, že se limitně blížím pravdě... aspoň tak... :-)
Sleduji vás na Facebooku. Pro mě je dost záhadou váš vztah s Janem Saudkem. Můžete být upřímný a říct, co v tom je? Jste milenci?(Ivana Brno)
Foto
:-) :-) nejsme milenci :-) Jan je pro mě hodně blízký člověk. Zaleží mi něm, hodně pro mě udělal... X.
Dobrý den, pane Veselý. Vím, těžké předpovídat, ale jak podle vás celý případ Mostecké uhelné skončí? Vyzní do prázdna? Ve Švýcarsku to běželo tušim někdy 2013, od té doby skoro nic a ticho po pěšině.. A někdo si přitom pěkně nakapsoval.. (Luděk)
Foto
Netuším. Všechny možnosti jsou ve hře.. X,
Tykáte si s prezidentem Zemanem? Veříte mu? Vadily vám jeho sprostý slova v rozhlase? Jste přesvědčený, že je to politik, který nekrade? (Amík)
Foto
Ne ne vykáme si. Věřím mu. Sprostá slova považuji za chybu, ano jsem absolutně přesvědčený, že Miloš Zeman je politik, který nekrade a nekradl.. X.
Zažil jste někdy sex za peníze? (Hans Praha východ)
Foto
Ano. Je to nuda :-) X.
Ty si myslíš ty bůbečku že seš pan někdo když seš z Prahy?(Mareš)
Foto
Nemyslím. Jsem z Tišnova... X.
Jsme dvě normální ženské. Ted sedíme v práci a chceme se zeptat, jestli byste šel s náma jen tak na kafe. Prej máte sexy hlas. (Dáša a Věra)
Foto
Jasny. lubos.vesely@frekvence1.cz Těším se... X.
V čem je vaše nová kniha jiná, než ty ostatní? Čím vás kauza MUS fascinuje?(petra nová)
Foto
Brutálně zajímavé téma, Petro šup šup a číst.. X.
Odešel během rozhovoru s vámi někdo ze zpovídaných?(Jana)
Foto
Stalo se mi to za celá léta jen jednou. Byla to Ivety Bartošová, ale chyba byla na mojí straně. Netušil jsem, že je vnitřně labilní... X.
Je pravda, že vám pan Koláček přiznal, že dali stovky milionů korun na úplatky?(JFKL)
Foto
Ano. X.
Dobrý den pane Veselý, jste odvážný novinář. Zabýváte se tématy, které jiní novináři obchází velkým obloukem, jenom aby se nedostali do nepříjemností. Váš případ to evidentně není. Doufám, že Vaše kniha mně odpoví na otázku, co se stane s penězi českých občanů, které obstavila švýcarská justice, za předpokladu, že se stal trestný čin. Můj selský rozum mně říká, že pokud peníze byly vyvedeny z Česka, mají se tam vrátit. (Anežka)
Foto
Zůstanou Švýcarsku. Hodně o tom vím. Nabízím sázku - dolar proti fazoli... X.
která z vašich kni je dle vás nejlepší?(karel)
Foto
Které svoje dítě máte nejraději? Asi tak... X.
Posloucham v aute audioknihu Moje Las Vegas. Velmi mě zajímá kolik je pravdy popřípadě fantazie v kapitole Historky a vzpomínky. Třeba ta seniorka která chce svůj majetek odkázat Karlu Gottovi.(Rozarka)
Foto
Svatá pravda... :-)
Pracuji v kasinu na Knížecí, kam chodíte hrávat poker. Proč lžete a tvrdíte v rádiu, že nehrajete hazardní hry? (-TB-)
Foto
Hmmm. Chodím hrát pokerové turnaje. To je vše. Jestli to považujete za hazard, pak máte pravdu. X.
Kdyz jste psal o Mostecke uhelne, proc nenapisete i o particce kolem Kalouska a Klause? Vsichni jsou jedna parta co rozkradla miliardy. Jejich pribehy nikdy nikdo nezmapuje???(HuMUS)
Foto
Pokud se dostanu i informacím, pak určitě. X.
jak hodnotite kauzu Ransdorf? Kdybyste byl na jeho miste, odstoupil byste z funkce?(Minonka)
Foto
Nic moc o tom nevím. Přes tv obrazovku mi příjde spíš trouba než zločinec... X.
Zdravim Xavere cetl jsem ted knihu Moje Las Vegas a moc se mi libila. Chystame se s pritelkyni vzit ve Vegas. Mam zdvorilou prosbu, zda byste nam sel na svatbu za svedka? Termin Vam radi prizbusobime. (Exorcius)
Foto
Jééééé to beru. Napište mi lubos.vesely@frekvence1.cz a počítejte se mnou. Velká radost. X.
Uvažoval jste někdy o tom jít do politiky? Jste slušný člověk a evidentně toho o veřejném dění víte dost. Možná bych vás volila.(Bohuslava Sykorova)
Foto
:-) Neumím si to představit... ale nikdy neříkej.. atd. X.
Zdravím vás, poslouchám pravidelně vaše rozhovory s prezidentem a zdá se mi, že je k vám pan Zeman velmi milý. Jste kamarádi i v osobním životě? Chodíte spolu na pivo?(Kritik)
Foto
Nechodíme. Známe se z předchozích kontaktů politik - novinář. Kamarádství je něco jiného. Kamarády mám úplně z jiných sfér... X.
V knize Moje Las Vegas pisete, ze tam nejezdite primarne za hazardem. Tomu neverim. Proc by tam jinak clovek jezdil? Neni to tak ze tam ve skutecnosti jezdite hrat?(Pepik)
Foto
Není. Bojím se o peníze. :-) Vegas je hlavní město zábavy a já dodávám - hlavní město dobrého jídla... :-)
Jak jste se dostal k tak citlivým dokumentům jako výslech Zemana a podobně? Viděla jsem v ukázce vaší nové knihy, že tam jsou doposud nezveřejněné informace. Tak by mem zajímalo, co obnáší se k tomu vlastně dostat.(Johana Belohlavkova)
Foto
To si musím nechat pro sebe... :-) X.
Zdravím Xavere. Knihu chválím. Nezklamal jste mne stejne jako u předchozích děl. Ale chci se zeptat na něco jiného - 1. Jak jste dokázal tolik zhubnout? 2. Jak se dostanu s Vámi do Las Vegas? 3. Je ještě k dostání kniha Moje Las Vegas. Díky P.M.(Pepa Mikulášek)
Foto
Díky Pepo. Hubnutí - podívejte se na www.endobarrier.cz to je ono. Do Vegas je to velmi jednoduché - kupte letenku a je to. Doufám, že Vegas všude v knihkupectvích je... X.
Dobrý den pane Luboši, moc ráda bych se Vás zeptala jestli po vydání Vaší knihy, kterou jsem mimochodem přečetla za jeden večer, nemáte trochu strach o svoji osobu. ŘešiL jste tam totiž citlivá témata a tak by to každému nemuselo byt po chuti. Díky Vaše čtenářka Ocetková Vladimíra Plzen-Lochotín. (Ocetka Plzeň)
Foto
Vladimíro děkuji... všechno v pohodě... X.
Slyšel jsem, že na vas byly vyvijeny tlaky, abyste knižku nevydal. Jak to bylo? (Udr.)
Foto
Žádal mě o schůzku chlapík, který mi původně nabízel nové informace k MUS. Trval naschůzce v souně v hotelu Panorama (asi kvůli nemožnosti nahrávání) tam jsme se sešli a tam mi několikrát nabídnoul 2 mil. korun pokud knížka "usne". X.
Kam se chystáte na zimní dovolenou? Dekuji za odpověď a fandím vám. Kristi(Kriss)
Foto
:-) do Las Vegas :-) X.
Nelibil by se vam pribeh mladeho sluhy boziho z moravy, ktery hresi v homosexualnim vztah s jednim clenem rady CT. Mohu dorucit zakladni informace a dukazy.(Renk)
Foto
Nezajímá mě to. Díky. Mějte se. X.
Nerožumim vam. Prece spat knihu o pochybne privatizaci je prece neadekvatni riziko. Vy se nebojite? Uvedomujete si kde zijeme? (Era ns)
Foto
Nebojím. Bohužel tato knížka přesně ukazuje, kde žijeme... :-) X.
Dobry den pane autore,nemate strach o svou bezpecnost po vydani Vasi knihy?Fandim Vam a preji mnoho uspechu!(igor )
Foto
Děkuji. Nemám strach. Resp. mám strach z úplně jiných věcí... X.
Kdo a jak podle vás "vytěžil" v Mostecké uhelné miliardy ? "Těžili dohromady, či byl někdo mozkem ? A byl stát v případě Mostecké okraden ? Případně o kolik mld ? Jak na vás působil pan Koláček, co si o něm myslíte ?(Daniel)
Foto
Ptáte se velmi správně. No, nakonec nejvíc asi vytěží Švýcarsko - jaklo stát..- Manageři - každý byl mozkem v něčem, kdyby se tak dobře nedoplňovali, myslím, že by to celé skončilo hnad na počátku. Náš stát byl okraden přinejmenším ve chvíli, kdy se prodával majoritní podíl akcií MUS.. atd. V knížce to přesně najdete a budete koukat... :-)
Pěkně zdravim. Jak dlouho jste knihu připravoval a co vás inspirovalo k jejímu napsání? Hezký večer, Karel(Karel)
Foto
Cca. rok a půl. Inspirace byla jednoduchá - dostal jsem se k informacím... X.
Měl bych pro vás námět na další knihu. Jedná se o obří podvod. Kam vám mohu poslat informace? (Adam Zlínsko)
Foto
lubos.vesely@frekvence1.cz díky... X.
Vy si opravdu myslite, ze je ve verejnem zajmu, aby vychazely podobne knihy jako ta vase o musce?(Bob)
Foto
Ano!!!! Ano!!!! X.
Pane Xavere, pěkný den. Jak moc jste panu Koláčkovi věřil jeho budhismus? Není to náhodou tka, že si vymýšlí, aby zakryl pravdu? děkuij vám za odpovědi(Tomáš Sykáček)
Foto
Bylo velmi těžké, se k managerům dostat. Koláček je velezvláštní člověk. Seděl jsem s ním několik hodin. Netroufám si soudit upřímnost jeho víry... X.
Zdravím, myslíte, že vás teď ještě Miloš Zeman pozve do Lán? :-)) Co na vaší knížku říkal? Už jí četl?? (Štěpán Koloušek)
Foto
Jsem přesvědčen, že pozve. Věřím, že se na výměnu názorů kolem knihy těší stejně jako já :-) Knihu dostal, zatím žádnou reakci nemám... X.
O jaké další kauze budete psát teď? (Jarek Norák)
Foto
Anatomie jednoho podrazu - kdo uhádne to téma - dostane Mannerku... :-) X.
Pane redaktore, s takovými lidmi člověk nemluví každý den. Sám nevím, co si o nich myslet. Co si o nich myslíte? Jsou to takový zloději, normální chlápci, mafiáni? Děkuji za odpověd. (Honza Vedral)
Foto
Zdravím vás Honzo. To je těžké. Jsou to velmi zajímavý lidé, jeden vedle druhého. Označit někoho za zloděje či mafiána je taky komplikované. V jisté fázi měli všechno dobře vymyšleno, neumím si představit, co se jim v hlavách honí teď... X.
Luboši, dobrý den. Snažil se vás někdo z pánů z MUS uplatit? Je mi jasné, že se jim asi moc nelíbilo, že se o nich píše. Ostatně, kdo by to chtěl, když chce potichu krást v přítmí... (Lada Kosová)
Foto
Už jsem o tom psal. Resp. nevím, kdo za tou nabídkou stál... X.
Kolik jste za to dostal, že jste takhle zradil pana prezidenta? ?(Mirek Turner)
Foto
:-) Kupte si knížku a čtěte ji pozorně... pak mi napište... Jo? X.
Pane Veselý, díky za praci, kterou děláte, rád vás posloucham i čtu :-) Jsem rád, že se někdo taky chytne takových zlodějin, jako je Mostekcká uhelná. Určitě to chce velkou odvahu. Umím si představit, že vám kde kdo házel klacky pod nohy. Potkal jste se s něčím takovým? Pokud ano, tak o to víc si vás vážím, že jste to dokončil! Přeji hodně sil. R.D., Kolín(Radek Dostál)
Foto
Děkuji Radku, psát takou knížku (Miliardy), znamená být připraven překonávat řadu komplikací. O nabídce zastavit to penězi už jsem tady psal... X.
Mluvil jste někdy s Jaromírem Jágrem? Co si o něm myslíte?(xYz)
Foto
Mluvil. Nejvyšší úcta a obdiv... X.
Pane Xaver, bavila me vase show v Ceske televizi. Zajima me vas nazor na Show Leose Marese. Dekuji za uprimnou odpoved.(Anna)
Foto
Děkuji. Tady jsem v konfliktu zájmů neb se s Leošem léta známe a má můj velký obdiv. Viděl jsem jen první dva díly a napíšu jen, že pokud je viděl Jan Kraus, musel si oddychnout... X.
Kde jste sebral odvahu, něco takového vydat? Berete už celou kauzu za promlčenou?(Houmr )
Foto
Odvaha není důležitá, důležitější jsou informace. Promlěná určitě není, když managery ještě čeká odvolací soud... X.
Zdravíčko! Moc se mi líbí Vaše díla ve formě audioknih, vrazi i Vegas bylo senzační! Řekněte mi prosím, že plánujete namluvit i Mosteckou!(AUDIOFIL)
Foto
Taky jsem překvapen, jak si audioknihy dobře vedou. Hlavně Doživotí a Vegas. MIliardy zatím do MP3 nemíří... X.
Neplánujete knihu zfilmovat?(břišní tanečník)
Foto
To nezáleží na mě, ale u Miliard si to opravdu neumím představit.... X.
Dobrý den, vydal jste knihu o vrazích, politických podvodnících, o Vegas.....co je teď na řadě? (božský-Kája)
Foto
To ještě přesně nevím, ale mám období, kdy se mi chce psát. Zatím mám v počítači pár prvních stránek... Pracovní název je Anatomie jednoho podrazu. Je to stejný žánr jako Miliardy a téma stejně zajímavé... X.
Velmi pekne ďakujem za to, čo robite! Ve'la se mi páčilo Moje Vegas a nemožem sa dočkat tejto knihy! Obdivujem Vašu praci! Možme se iba dočkať i slovenského prekladu?(juraj)
Foto
Děkuji Juraji. No to nezáleží na mě. Vegas vyjde začátkem příštího roku v angličtině :-) moc zdravím na Slovensko... X.
copak asi říká pan prezident na to, že jeho exkluzivní zpovědník z rádia ho natřel ve svojí knížce? Že by byl prosincový pořad poslední? :D(Patka-Šara)
Foto
Pan prezident knihu dostal. Nevím o tom, že bych ho v knize "natřel". Doporučuji přečíst a nepodléhat novinovým titulkům. Prezidentský pressklub určitě nebyl poslední... X.
Dobré poledne, myslíte si, že se bude prodávat kniha stejně dobře jako "Moje Vegas"? děkuji(swaggernaut)
Foto
Doufám!!!! X.
Vážený LXV! Opravdu nerozumím vydání této knihy?! Čeho si myslíte, že docílíte? Nebo jste psal jen sprostě pro politickou objednávku???!(Jaromír Kovář)
Foto
Co čekáte za odpověď? Ukažte mi politika, který by si takovou knihu objednával. Když, tak určitě ne mě. Věřte Jaromíre, že takové téma se dá psát pouze ze zájmu... X.
Nabízel vám někdo třeba peníze za to, že tu knihu nevydáte?(milanek76)
Foto
Ano, v jisté chvíli, byl ten tlak dost zásadní. Krátce po té, co jsem požádal o rozhovor právníky managerů MUS, dostal jsem za podivných okolností nabídku - 2 mil- když se o téma přestanu zajímat. Ani nevím, zda to nějakou spojitost s právníky má... :-) X.
čus luboši, teď když si vydal uhelnou byses mohl odstěhovat do vegas na pořád ne? (bavorák)
Foto
:-) Uvím si celkem představit, že bych tam žil, ale nevidím důvod se někam stěhovat kvůli nové knížce... X.
Zdravím Vás, mistře, jak se po vydání knihy cítíte? Nemyslíte si, že jste knihou naštval některé lidi a mohli by se Vám pomstít?(Honimír)
Foto
Děkuji, cítím se stále dobře :-) Pokud jsem někoho naštval, určitě to nebylo cílem. Pravda, tento žánr k tomu naštvání někoho, má poměrně blízku. Uvidíme... X.
Zdravím Vás, Xavere! Kde se ve Vás bere ta produktivita? Za poslední dva roky dvě senzační knihy, nejdříve Vegas, teď Uhelná, smekám! (Č. 6)
Foto
Las Vegas a Miliardy vznikaly současně... myslím, že to bylo tak akorát v tempu. X.
Koupila jsem vasi knizku o Las Vegas tatinkovi k vanocum. Je mozne ziskat do ni od vas venovani? Jak to mam udelat?(Zuza)
Foto
To je maličkost, pošlete mi mail lubos.vesely@frekvence1.cz
Četla jsem vaše kníž Doživotí i Vraždy v Čechách a rozumím taky proč jste napsal o té privatizaci mosteckých dolů, ale proč kniha o Las Vegas? Nina ze Zlína(Nina A)
Foto
Mám Las Vegas rád a domnívám se, že je to tak zajímavé místo na světě, že si knihu zaslouží... X.