Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Boxer Flek spolkl celý tenisák! Operace mu zachránila život

Autor: Jitka Pecharová - 
4. prosince 2015
05:24

Ne vždy platí spojení »kdo si hraje, nezlobí«. Přesvědčili se o tom majitelé boxera Fleka. S tenisákem si hrál tak vášnivě, až ho celý spolkl.

Šesticentimetrový míček zůstal ležet v jeho žaludku a Flek musel k veterináři. „Nebylo zbytí než žaludek pejskovi otevřít a tenisák vyndat. Kdyby se posunul do střeva a ucpal ho, jednalo by se o velice akutní, život ohrožující stav,“ uvedl zvěrolékař Jakub Košťál z Veterinární kliniky u nádraží v České Třebové.

Flekovi se naštěstí díky pohotové reakci majitelů dostalo včasné pomoci. Po zákroku však tenisák zpět domů nedostal a majitelé mu na hraní už nikdy žádný nedají. Míček mu pořídí mnohem větší. Jistota je jistota...

Pes sežere i zdobičku dortů

Spolknutý tenisák v břiše boxera veterináře ani moc neudivil. V minulosti se Jakub Košťál setkal s kuriózními případy pozřených předmětů. Řešil úsměvný, ale zároveň vážný případ pejska, který zřejmě při pomáhání paničce se zdobením dortu pozřel zdobičku i s textilním pytlíkem. Z břicha vyndával například i mucholapku či víčko od piva, které skončilo uvnitř psa, jenž láhev »otvíral« zuby.

Zobrazit celou diskusi