Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Záchranáři našli „zkamenělou“ fenku a vrátili jí život

Autor: haj - 
24. listopadu 2015
22:00

Zvířecí záchranáři z Indie zveřejnili na internetu video, které dokumentuje srdceryvnou proměnu jedné opuštěné fenky. Když ji našli, tělo měla postižené prašivinou natolik, že vypadala jako z kamene. Po šesti týdnech láskyplné péče je to ale už zase překrásná psí dáma.

Pouliční fenka byla objevena v opuštěném tuk-tuku (motorizovaná tříkolka používaná jako taxík) v Indii. Ležela na zadním sedadle a očividně velice trpěla. Byla v zuboženém stavu, kvůli prašivině ji jistě svědilo celé tělíčko a kožich jí ztvrdnul téměř na kámen. Navíc byla velmi vychrtlá a celkově zesláblá.

Když jí jeden z jejích zachránců nabídl sušenku, nejprve na jídlo jen nechápavě zírala a nevěřila svému štěstí. Nakonec ale své první sousto po dlouhé době s chutí spořádala a nechala se i pohladit.

Po chvíli se záchranáři podaří fenku v dece odnést do auta a odvézt ji do centra zvířecí pomoci v Udaipuru. Tam dostává zvíře jméno Alice a začíná jí nový a lepší život. Zažívá svou první koupel v životě a kůži jí zaměstnanci centra ošetří krémem.

Stačí jen čtyři dny a Alici už opadávají ošklivé strupy a začínají jí růst zdravé chlupy. Po šesti týdnech je pak už fenka k nerozeznání. Také působí šťastněji, vrtí vesele ocasem, rošťácky očuchává kameru a mazlí se s jednou pracovnicí centra. Jedno oko nad takovým happy endem nezůstane suché.

Zobrazit celou diskusi