Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nevinný Lukáš, kterého odsoudili za pokus o vraždu: Pomsta za 2,5 roku v base?

Autor: rap, zrk - 
23. května 2015
05:02

Lukáš Nečesaný (23), kterého ve středu soud propustil z káznice Mírov, si užívá svobody. S reportéry Blesku mluvil v domě rodičů v Liberci a bylo vidět, že dva a půl roku vězení má hodně hluboko pod kůží.

Dostal 13 let a 2,5 roku už měl odseděno. Nikdy se nepřiznal. Celou tu dobu se jeho blízcí snažili proti odsouzení bojovat. Když minulou neděli přinesl Nedělní Blesk velký speciál o jeho případu, muselo být všem jasné, že důkazy v kauze pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích proti Lukášovi opravdu nemluví.

Naopak! A jen tři dny poté, co vyšel speciál Nedělního Blesku, dospěl ke stejnému výsledku i Nejvyšší soud v Brně. Ten smetl dřívější rozsudky a Lukáš je do nového procesu volný. Jak si užívá nečekaně znovunabytou svobodu?

Společnost teď Lukášovi dělají nejen maminka Šárka (44) s otcem Luďkem (46), ale i snoubenka Veronika (22). Oba mladí lidé plánují v dohledné době svatbu. „Veroniku jsem o ruku požádal před půl rokem, když za mnou přijela na Mírov na návštěvu. Musím říci, že jsem si před ní neklekl, v hovorně věznice to nejde, ale určitě budu mít čas to ještě napravit,“ usmál se Lukáš.

O svém zatčení, brutálním postupu policie a snaze hradeckých kriminalistů »upravit« důkazy v jeho neprospěch hovořil velice podrobně, stejně jako o svém věznění na Mírově. „Ale mstít se nikomu přes své advokáty nebudu. Bude mi stačit, když soud, který ještě bude, celou moji kauzu spravedlivě vyhodnotí,“ zdůraznil Lukáš Nečesaný a potvrdil, že na odškodném za nespravedlivé odsouzení trvat bude. 

Už zítra v Nedělním Blesku Už zítra v Nedělním Blesku | rap

aaobcanka ( 24. května 2015 01:20 )

To, že máme část (ze socialismu) totálně tupých policajtů a na OSZ bolševické tzv. intrikánské staré prokurátorky (st.zástupkyně), víme. Tzv. mrchy prokurátorky z OSZ (údajně hlavně z Prahy 10) se s poldy, znalci, advokáty a soudci předem na rozsudku domluví. Zavřou kohokoliv, kdo nemá tolik konexí a peněz, jako má tato tzv. protekční pravičácká rodinka toho silně podezřelého kluka. Vyházet všechny jen vyučené policisty, staré struktury z OSZ a OS.

setroseuros ( 23. května 2015 15:51 )

Doufam, ze vysoudi hodne! Zaplatit by to vsak nemel stat a tim padem i my vsichni, ale vsichni ti, ktery se podileli na spatnem vysetreni tohto pripadu ! vcetne soudcu!! Priste by se snazili lip!

babana ( 23. května 2015 12:09 )

To dělají i v justici a podle toho to taky vypadá.

danuska555 ( 23. května 2015 12:03 )

Jasně...ze dle pohledu! Řeč těla a pohled, hodně vypoviii kapišto

babana ( 23. května 2015 11:48 )

Justiční omyl je "omyl", ale některé případy jsou za hranicí "omylu", spíš justiční zlovůle. Ignoranství a zlehčování důkazů na straně jedné a nahrazování důkazů teoriemi a zveličování výnamu toho, co jím se hodí do jejich teorií na straně druhé.

Zobrazit celou diskusi