Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dojatý Lukáš Nečesaný po propuštění z vězení: První věc, kterou udělám

Autor: Jiří Nováček - 
20. května 2015
18:43

První tři kroky na svobodě po dvou letech a hned před vraty brněnské vazební věznice vášnivý polibek od milované Veroniky. Pak chlapský stisk ruky s tátou: „Vítej zpátky!“ Objetí s maminkou, babičkami, tetou a strýcem. Tak probíhaly první minuty Lukáše Nečesaného, kterého soud osvobodil v případu pokusu o vraždu kadeřnice. Za ten si měl podle původního verdiktu vyneseného bez důkazů odsedět 13 let.

Blesk: Jaké jsou první pocity na svobodě?

Úžasné! Od rána jsem cítil, že by to mohlo vyjít. Moc bych chtěl poděkovat ministryni spravedlnosti, mým advokátům, panu předsedovi senátu Nejvyššího soudu, rodině, mé milované Veronice a taky kamarádům z cely. Věřím, že budou brzy na svobodě jako já.

Blesk: Vaše propuštění se neustále protahovalo. Jaké byly poslední hodiny za mřížemi?

Nahoře jsem brečel. A pak mě přepadla obrovská radost.

Jedl jste dnes vůbec něco?

Ne. Mám obrovský hlad. Potřebuju si dát hovězí steak. Nebo kuřecí. Ale to je jedno. Chci být jen tak s rodinou. Těším se jak malý kluk.

Blesk: Co jste ty dva roky a tři měsíce za mřížemi dělal?

Spal jsem. Jedl jsem. Cvičil jsem. Psal dopisy. Zvýšená ostraha není asi pro každého. Trvalo, než jsem si v déčku zvykl. Měl jsem ale štěstí, do jaké věznice jsem se dostal. Valdice nebo Bory by byly mnohem horší.

Blesk: Měl jste někdy pocit, že je vše ztraceno a že si odsedíte celých 13 let za něco, co jste neudělal?

Ano. Mockrát. Měl jsem slzy na polštáři. Byla to šílená beznaděj. Člověk se nesmí nechat zlomit. Pak jsem zase doufal. A dneska jsem měl takový zvláštní pocit, že to vyjde.

Blesk: Zavřeli vás pár týdnů před maturitou. Doděláte si obchodní akademii?

Určitě ano. Musím se trochu vzpamatovat a zjistím, co a jak. Každopádně maturitu chci mít.

bostons ( 21. května 2015 17:38 )

Při rekognici v nemocnici je jasně vidět jak té paní která je absolutně neschopná výslechu policisté doslova podsouvají fotku Lukáše Nečesaného až je paní pošle slušně do ***e "hergot říkám že to není on",takto podsouvali Vojtěchu Pokošovi fotku Kajínka tak dlouho až řekl že ho poznává,jinak by býval dostal cca 8 let natvrdo ale za "svědectví ho pustili" pakáž zůstane pakáží.Proč není zákon že když někoho neprávem odsoudí,tak ať si pak policajt za to zodpovědný a soudce odsedí to samé a zaplatí náhradu škody postiženým,proč to mají za ty kretény platit druzí.

bostons ( 21. května 2015 15:08 )

Dobrý den,pan Šafránek byl odsouzen za znásilnění a odsouzen,po několika letech vyšlo na jevo že ho policie fyzickým a psychyckým násilím donutila se přiznt.Byl mladý,bál se a tak podepsal.Po X letech dopadli podle stop DNA skutečného pachatele a to prase-vyšetřovatel se odmítl omluvit.Pan Šafránek který bydlí na chrudimsku dostal až nedávno odškodnění 5 milionů,ale život mu to nevrátí,nikdy si ženskou podle svých slov nenajde,prsečina od policie.Kauza Kajínek to samé,je více než jesné že policie v tom figuruje.Denně čtu o zločinech policistů,podílejí se největší měrou na kriminalitě v tomto státě-ne kněží,ne učitelé,ne vojáci,ne sprtovci ale policisti kteří mají jít příkladem.Přepadávání aut bezpečnostních agentur,vymáhání výpalného(Toflůf gang)přepadávání v kuklách,střílení mimo službu za zbraně pod vlivem alkoholu,jízda autem pod vlivem atd.Věřím že Lukáše Nečesaného ztloukli jako psa a přinutili ho,nemají vyníka tak si ho vyrobí,policie chce navýšit platy ale za co?Naopak snížit na plovinu.Navíc většina jich má platy dva,mzdu a úplatky,stejně jako soudci.Ty co soudili Kajínka jsou asi v balíku.

Bomba Bombič ( 21. května 2015 04:22 )

no ty si kr.....

hofihofi ( 21. května 2015 00:05 )

Soud. zastupitelstvi i pcr bude delat jakekoliv podvody, aby to neodnesli, to si piste.

jerry ( 20. května 2015 21:04 )

Prej "myslim"...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání