Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Otec Lukáše Nečesaného: Kryje kadeřnice skutečného útočníka?!

Autor: ljš - 
22. května 2015
12:07

Byli zoufalí, ale nepřestali bojovat! Rodiče Lukáše Nečesaného dlouhé dva roky dělali, co mohli, aby upozornili na to, že jejich syn byl odsouzen ke 13 letům vězení zcela bez důkazů. Najali si dokonce soukromého detektiva, který vypátral nového podezřelého.

„Jsme blízko nalezení opravdového pachatele a určení přesné role syna poškozené, který ji takzvaně našel za velmi podivných okolností a který hraje v případu dost zásadní roli,“ napsali Lukášovi rodiče před časem na webové stránce, na níž shromažďují informace o jeho případu.

Nutno říct, že Nečesaný se jako svědek z popudu svých rodičů přihlásil policii sám. Jeho maminka si to dodnes vyčítá. „Mám pocit, že jsem jim ho předhodila,“ říká. Než se policie zaměřila na něj, šla totiž po zcela jiné linii, která by zřejmě mohla být v případu klíčová.

Kadeřnici Ludmilu B. v práci s železnou pravidelností vyzvedával její manžel, a to vždy přesně v 16:55. Jenže den před útokem se jim auto rozbilo a s ženou tak v posledních minutách před útokem nikdo nebyl. Vrah měl tedy buď obrovské štěstí, nebo tuto informaci měl předem. „Věděla o tom pouze její rodina,“ upozornil mnohokrát Lukášův otec.

Ten poukazuje na velmi podivné okolnosti toho, jak kadeřnici její syn Žeňa našel. V době, kdy ležela jeho matka v kaluži krve, vyrazil prý jako každý týden na šipky do baru. Vybral si z bankomatu tři sta korun, ale pak na něj přišla „velká“ potřeba. „Přitom jednou tvrdí, že ten den měl průjem, jindy zase, že si potřeboval odskočit, protože nechtěl chodit na záchody do restaurace. Proto šel úplně na druhou stranu města na záchod k mamince, tam snad ani žádnou potřebu nevykonal. Našel tam svoji maminku a zavolal záchranku,“ popisuje Luděk Nečesaný.

Oběť byla rychle v kritickém stavu převezena do nemocnice a lékaři jí nedávali mnoho šancí. Nakonec se ale po několika dnech probudila z umělého spánku a kriminalisté s ní chtěli okamžitě mluvit. Prvním a jediným, kdo s kadeřnicí před výslechem a podivnou rekognicí, kterou Blesk.cz popisoval, mluvil, byl právě její syn.

Znalci z oboru lékařství se sice shodují, že si Ludmila B. nemohla z posledních minut před útokem nic pamatovat, ona zarytě tvrdila opak. A také to na vyšetřovatele okamžitě vychrlila. Přestože kriminalistova první otázka směřovala k tomu, zda si pamatuje posledního zákazníka před útokem, spustila: „No on přišel, stál v chodbě a čekal. Já jsem zametala a uklízela a on mě začal bušit do hlavy, z ničeho nic,“ začala popisovat.

Zatímco kriminalisté uvedli, že při rekognici Lukáše Nečesaného označila, je z videa jasně patrné, že ukázala na obličej vedle. I při „živé“ rekognici pak dvakrát označila nesprávného člověka s tím, že si je jistá. Posléze ale vše odvolala, protože má od napadení problémy se zrakem a uvědomila si, že pachatelem měl být „ten více vlevo“ (není jasné, zda tím myslela Lukáše). Svědci ale vypověděli, že brýle po útoku nenosí a bez nich i pracuje.

Video Pochybný výslech na JIP: Kadeřnice ukázala na jiného pachatele! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Kadeřnice pak svou výpověď několikrát měnila a znalci potvrdili, že se útok nemohl stát tak, jak popsala. „Z výpovědi poškozené je patrný vliv kriminalisty a ochrana syna za každou cenu,“ komentoval změny a nejasnosti v jejím svědectví otec na zmíněném webu.

„Dotyčný, velmi problémový jedinec, nezaměstnaný, s mnoha finančními problémy, byl policií ignorován při vyšetřování. Žádali jsme přes naše advokáty o jeho prošetření, ať už finanční, zdravotní, nebo výpisu jeho telefonu. Chtěli jsme, aby osoba byla brána v potaz jako potenciální pachatel, což je v těchto případech standardní postup, že první linie vede do rodiny, zvlášť když poškozenou našel,“ dodal v rozhovoru pro časopis Týden.

Stejně jako kadeřnice nikdy Lukáše neobvinila, neobviňuje ani Lukášův otec jejího syna. Trvá ale na tom, že jeho osobu policie dostatečně neprověřila, stejně jako dalšího možného podezřelého. Tím je Žeňův známý, který se ubytoval v hotelu naproti kadeřnictví a podezření vzbudil tím, že platil vždy na jeden den dopředu a pak pobyt znovu prodlužoval. Kriminalisté navíc vědí, že na místě činu musel být ještě někdo další. V krvi se totiž našel otisk boty, který nepatří ani Lukášovi, ani Žeňovi.

Zda je právě tento muž tajemnou osobou, kterou vypátrali soukromí detektivové, které si rodina najala, jasné není. U soudu to ale stejně nikoho nezajímalo. Stejně tak ani kriminalisté nechtěli posoudit biologický materiál této osoby a srovnat ho se stopami, které se našly na místě činu a na těle oběti.

"Opravdu chcete toho Lukáše zlikvidovat? I když rodina asi zná pachatele?" ptají se Lukášovi zastánci na Facebooku.

tarka ( 26. května 2015 18:46 )

chytrý postřeh...

tarka ( 26. května 2015 18:40 )

tesarl: no, tak ty jsi tedy totální magor, to snad ani není možný ty bláboly, co tady píšeš

salto ( 26. května 2015 08:57 )

Já nechal pachovou stopu na hajzlu, snad tam někoho nezamordujou

a-z- ( 22. května 2015 19:16 )

Jo, po bezdomácích to je vždycky hroznej puch...

pismenacislice ( 22. května 2015 18:59 )

No... Pachovou stopu jsme před chvílí nechal v místní trafice, kde jsem si byl koupit cíga. Tak teď jen doufat, že nikdo tu trafiku nepřepadne a že si policie neusmyslí, že jsem lu***m já.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání