Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Lukáš Nečesaný, kterého neprávem odsoudili na 13 let: Jak ho změnily dva roky v base!

Autor: ljš - 
21. května 2015
18:05

Z vyhublého studentíka připomínajícího Harryho Pottera, který před dvěma lety nastupoval do vězení, je namakaný sportovec, který se svou partnerkou tvoří dvojici jako se žurnálu. Lukáše Nečesaného ale dvouletý pobyt ve vězení nezměnil jen fyzicky, ale měl velký dopad i na jeho psychiku.

"Spal jsem. Jedl jsem. Cvičil jsem. Psal dopisy. Zvýšená ostraha není asi pro každého. Trvalo, než jsem si v déčku zvykl. Měl jsem ale štěstí, do jaké věznice jsem se dostal. Valdice nebo Bory by byly mnohem horší," tak popsal Lukáš po propuštění poslední dva roky svého života.

Že cvičil, je na něm rozhodně vidět. Když opouštěl brány brněnské věznice s taškou a igelitovým pytlem v rukou, svaly, které se rýsovaly na jeho pažích, byly nepřehlédnutelné.

Lukáš ale nezmužněl jen po fyzické stránce, ale také psychicky. "Posílil si svou frustrační toleranci. Vůči zátěžím, které bude napříště řešit, bude mnohem odolnější. Všechno ostatní mu bude připadat jako prkotina," myslí si psycholog Jiří Jelen.

Ten je přesvědčený, že Lukáše prožitá zkušenost postrčí dál. "Spíše než depresí pro něj bude tento prožitek dynamizujícím činitelem. Je mladý. To, co přestál, a znovunabytí svobody mu nyní dodá elán, energii, nakopne ho to k aktivitě," dodal.

Sám Lukáš přiznal, že mnohokrát ve vězení ztrácel naději. "Mockrát. Měl jsem slzy na polštáři. Byla to šílená beznaděj. Člověk se nesmí nechat zlomit. Pak jsem zase doufal. A dneska jsem měl takový zvláštní pocit, že to vyjde," řekl včera po propuštění Blesku.

Video Osvobuzující rozsudek nad Nečesaným - blesk
Video se připravuje ...

 

 

 

lesni.vila.semacek ( 21. května 2015 23:47 )

Tak to budeš dobře nabouchanej biceps.

lesni.vila.semacek ( 21. května 2015 23:43 )

Klone, ty nemáš mozek

lesni.vila.semacek ( 21. května 2015 23:41 )

Blbost, to jsou indiánci dortíci.

frantacizek ( 21. května 2015 23:31 )

psycholog nemá pravdu, že to toho kluka nepoznamená. To pozná ta jeho umělotina hned první noc. Kdo usíná 2 roky jako liška v náručí mocného Romáka, ten už nechce nikdy jinak.

frantacizek ( 21. května 2015 23:29 )

to je hov.no. Poznal jsem to

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání