Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž prodává 3+1 za 99 tisíc. Budete se divit proč…

Autor: Jana Ulrichová - 
27. dubna 2015
05:00

Milovan Mareš (36) zveřejnil inzerát na prodej bytu 3+1 za 99 tisíc. Volají mu desítky lidí. Ne však kvůli zájmu o superlevný byt. Jen vyjadřují podporu. Na zdevastované sídliště nikdo nechce.

Janovské sídliště se podobá Chánovu. Rozdíl je v tom, že Chánov vznikl pro sociálně nepřizpůsobivé, kdežto Janov sociálně nepřizpůsobiví postupně obsadili. Byty tam skupují realitky, které je do nich stěhují. Starousedlíci, vyděšení z jejich způsobu života, neustálého ničení, krádeží, křiku a hluku, před nimi utíkají, nemají ale kam. „V 7patrovém domě jsme zůstali už jen tři rodiny. Byl to krásný, udržovaný dům s novou střechou a plastovými okny. Teď je všechno zničené,“ řekla maminka Milovana Mareše, Eva (58). Právě její byt se syn snaží prodat, ale marně. Do Janova nikdo nechce.

V domě, ve kterém ještě před pár lety vládl pořádek a přátelská sousedská atmosféra, jsou na chodbě odpadky a skladiště nepotřebného nábytku, který noví obyvatelé vozí z Německa. Sklepy jsou zničené a vykradené, schránky vypáčené, všude chybí žárovky. „Už se dokonce pustili i do kabelů,“ ukázala paní Eva.

Milovan Mareš podal nejdříve stručný inzerát, ve kterém uvedl jen, že jde o byt 3+1 v Janově. „Volaly jen realitky a překupníci s byty. Po druhém inzerátu, kde jsem popsal skutečnost takovou, jaká je, mi volali lidi z celé republiky a vyjadřovali mi podporu,“ řekl. Byt ale zatím neprodal. Realitce, která by do něj nastěhovala další nepřizpůsobivé, jej nechat nechce a jiný vážný zájemce se neozval.

Nemají kam utéct

Janovské sídliště bylo kdysi chloubou města. Byty tam dostávali horníci za odměnu, bydleli tam lékaři, byly tam školy, jesle, nákupní centra a hřiště. Teď je to ghetto. Ulice jsou plné přistěhovalců ze Slovenska, Rumunska a Bulharska, domy jsou zničené, několik jich už je natolik zdevastovaných, že jsou zabedněné a nikdo v nich nežije. Zřejmě půjdou k zemi stejně jako už dříve vybydlené domy v Chánově. Hrstka starousedlíků, která tu zůstala, nemá kam utéct. Zdejší byty jsou totiž neprodejné.

Tygerr ( 26. června 2018 12:56 )

 Tady máte jeden Track . Poslechněte si jej https://youtu.be/XP9U3FBjp60

bezodkladne ( 7. ledna 2018 00:42 )

Vypnout proud a teplo .

zlobit ( 29. října 2017 13:06 )

V přízemí postavit policejní oddělení.

Zuvi ( 1. května 2017 19:14 )

 "Chánov vznikl pro sociálně nepřizpůsobivé" co to je za sračku,idioti z blesk.cz dejte si facku

123automobil ( 9. listopadu 2015 14:53 )

Takovou verbež podporuje stát,čeho chtějí docílit zas..aní politici!!!Z toho je jednomu na blitííí!!!Banda jedna cig..nská se nikdy nebude chovat jak normální bílí lidé mají to k...rvy v genech a nikdo nikdy je nepřevychová,jen žerou a serou a plodí debylní odpad!!

Zobrazit celou diskusi