Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Modelka a přítelkyně, která viděla smrt Putinova kritika: Odjela na Ukrajinu!

Autor: ČTK - 
3. března 2015
00:19

Třiadvacetiletá ukrajinská modelka Hanna Durycká, přítelkyně ruského opozičního vůdce Borise Němcova a zřejmě jediná přímá svědkyně jeho páteční vraždy, odjela po předchozím údajném zákazu z Moskvy do Kyjeva.

Podle agentury AFP oznámil odjezd mladé modelky na Ukrajinu mluvčí ukrajinského ministerstva zahraničí. Sama Durycká předtím řekla ruské televizi Dožď, že z bezpečnostních důvodů nesmí odjet z ruské metropole.

Kvůli špatnému psychickému stavu odmítla test na detektoru lži a úterního pohřbu svého druha se nejspíš nezúčastní. „Hanna Durycká právě odjela do Kyjeva. Ukrajinští diplomaté v Moskvě jí poskytli veškerou potřebnou pomoc,“ uvedl na Twitteru mluvčí ukrajinské diplomacie.

Durycká předtím tvrdila, že musí zůstat v Rusku. „Vyšetřovatelé tvrdí, že mimo Moskvu pro mě není bezpečno,“ řekla modelka, která s pětapadesátiletým Němcovem žila tři roky. Durycká odmítla nabízený program na ochranu svědků, od ruské policie ale dostala osobní ochranu. „Je mi velmi těžko, nedokážu vyjít z domu. Nejspíš nepůjdu ani na pohřeb,“ svěřila se Durycká ruské televizi. Na okolnosti střelby na mostě v centru Moskvy si prý nevzpomíná.

Advokát ukrajinské modelky Vadim Prochorov agentuře Interfax řekl, že zamítl policejní žádost o prověření Durycké na detektoru lži. „Žádné nové svědectví tam zaznít nemůže a o pravdivosti dosavadní výpovědi nikdo nezapochyboval,“ vysvětlil své stanovisko advokát. „Její psychický stav je teď těžký a detektor lži je jen další stres,“ dodal. Durycká se chce za každou cenu co nejdřív vrátit domů do Kyjeva. „Nyní jsem považována za svědka. Vypověděla jsem všechno, co bylo možné. Nechápu, proč mě dosud zadržují v Rusku,“ řekla ruským novinářům.

marais ( 3. března 2015 11:45 )

ty buran, Nemcov vykřikoval jak se bojí Putina a pak šel v půl noci kolem Kremlu na procházku s milenkou?????? nezdá se ti zarážející?

jity ( 3. března 2015 10:03 )

Už někdo tvrdí, že v tom má prsty CIA, aby to bylo na Putina.

tajna1509 ( 3. března 2015 08:41 )

proc by mela jit na detektor lzi ??????

valyka ( 3. března 2015 08:26 )

Nac byla 55-rocnemu ruskemu paprdovi mladicka modelka z znepratelene Ukrajiny. Kdyz jeste mnel manzelku. Jo, mnoho zajicu, polovnikova smrt.

tgbg ( 3. března 2015 07:47 )

RUSÁCI předou svoje nitky všude, ostatní se se pomlátí a Putin se směje. Jenže poslední se směje nejlíp.

Zobrazit celou diskusi