Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přítelkyně zavražděného Němcova: Chci za mámou na Ukrajinu, ale oni mě nepustí z Moskvy!

Autor: ČTK, shp - 
2. března 2015
14:05

Je jediným přímým svědkem páteční vraždy lídra ruské opozice a Putinova kritika Borise Němcova (†55). Jeho přítelkyně, která s ním v okamžiku, kdy byl zastřelen, kráčela po mostě u Kremlu, ukrajinská modelka Hanna Durycká (23), má prý zákaz opustit Moskvu. A to přesto, že prosí o návrat za maminkou na Ukrajinu.

Nevím, kdo to udělal,“ řekla o smrti Němcova jeho přítelkyně. „Nechci odpovídat na otázky ohledně situace na mostě, nechci o tom mluvit,“ dodala.

„Nezakázali mi to, ale můj psychický stav je teď velmi špatný a nechci o tom více mluvit, necítím se dobře,“ dodala ukrajinská modelka a doplnila: „Neviděla jsem toho muže. Když jsem se otočila, viděla jsem jenom auto bílé barvy, ale nepoznala jsem značku nebo poznávací značku!“

Chci se vrátit na Ukrajinu za maminkou, ale nedovolí mi to. Hlídají mě,“ pokračuje.

Modelka s pětapadesátiletým Němcovem žila tři roky. Durycká odmítla nabízený program na ochranu svědků, od ruské policie ale dostala osobní ochranu.

„Je mi velmi těžko, nedokážu vyjít z domu. Nejspíš nepůjdu ani na pohřeb,“ svěřila se Durycká ruské televizi. Na okolnosti střelby na mostě v centru Moskvy si prý nevzpomíná.

Advokát ukrajinské modelky Vadim Prochorov agentuře Interfax řekl, že zamítl policejní žádost o prověření Durycké na detektoru lži. „Žádné nové svědectví tam zaznít nemůže a o pravdivosti dosavadní výpovědi nikdo nezapochyboval,“ vysvětlil své stanovisko advokát. „Její psychický stav je teď těžký a detektor lži je jen další stres,“ dodal.

Durycká se chce za každou cenu co nejdřív vrátit domů do Kyjeva. „Nyní jsem považována za svědka. Vypověděla jsem všechno, co bylo možné. Nechápu, proč mě dosud zadržují v Rusku,“ řekla ruským novinářům.

tgbg ( 2. března 2015 19:28 )

Putin moc dobře ví co na Rusy platí. Byl na to školen v KGB. Začal s omezováním osobní svobody, demonstrací a tisku. Média nesmí uveřejňovat nic, co by poškodilo Rusko ve světě. Z Ruska jsou postupně vytlačována zahraniční média a tisk. Takže se v Rusku nic špatného neděje, nevraždí se tam, neznásilňuje, nechlastá, automobily nehavarují, práce a peněz má každý dost..... Tato vražda je pro Putina pravým požehnáním, protože ukazuje, jak dopadne každý, kdo se vzepře autoritě Kremlu. On si to příště každý moc dobře rozmyslí. Je lépe být s Putinem zadobře a všechno špatné jde přece z Ameriky a prohnilého západu. Autista Putin prostě vrací Rusko o 30 let zpátky do dob SSSR. Rusko si vždycky hledalo vnějšího nepřítele. Rusové vždycky obviňovali USA a západ z toho, co dělali oni sami. A navíc jim velký Putin přece vybojoval Krym a Novorusko. Je to tedy určitě dobrý člověk a správný Rus. To že v Gruzii a na Ukrajině nechal vyvraždit desetitisíce nevinných lidí, to nevadí. Byli to přece fašisti. Že vojáci na Krymu napřed nebyli Rusové a pak zase už byli Rusové, to je přece jedno. Hlavně, že tito napřed nerusové dostali od Putina vyznamenání!!!

tgbg ( 2. března 2015 19:25 )

To se samozřejmě od fašistických rusáků dalo čekat. Paranoidní skřet Putler tuto jím organizovanou a naplánovanou vraždu svede nakonec na nebohou ukrajinskou dívku, která měla tu smůlu, že chodila s opozičním politikem. V Rusku opozice=smrt. Toto bylo jasně zbabělými ruskými vrahy naznačeno.

kozrz ( 2. března 2015 17:43 )

Němcov byl stejný ksindl jak chrchel Havlů, jenom z Havla tady udělali zástupce boha na zemi a on to byl přitom obyčejná z k u r v e n á lidská m r d k a a fašoun od malička.

kozrz ( 2. března 2015 17:40 )

Třeba v tom měla pazoury, včera to ukazovali v TV , přijel pluh, nic nebylo vidět, pak běžel a skočil chlap do auta za pluhem a ona tam zůstala celá. To by vyřešil i Bouše.

jozefe ( 2. března 2015 17:07 )

Nech jede od nás ces cestovku.

Zobrazit celou diskusi