Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kamery u Kremlu byly vypnuté: Kdo kryje vrahy Putinova kritika Němcova?

Autor: ČTK, oj - 
2. března 2015
12:46

Nešťastná náhoda, nebo důmyslné krytí? Vraždu nesmlouvavého Putinova kritika Borise Němcova nezachytily žádné kamery. Byly vypnuté. Údajně kvůli pravidelným opravám.

Ruského opozičního politika Němcova v noci na sobotu na mostě přes řeku Moskvu nedaleko Kremlu zabil neznámý muž čtyřmi výstřely do zad. Po útoku vraha z místa činu odvezl automobil bílé barvy.

Záznamy pouličních videokamer z místa činu jsou podle ruského deníku Kommersant buď nezřetelné, nebo nejsou vůbec k dispozici. Část kamer totiž byla vypnuta kvůli údržbě. Použitelný záznam poskytla policistům jen ruská televizní stanice TVC, která má na mostě kameru pro případné zpravodajské využití. Ze záznamu údajně vyplývá, že vrah čekal na svou oběť na bočním schodišti, odkud zjevně na pokyn kompliců vyšel nahoru na most a zahájil palbu.

Desítky tisíc lidí vyšly do ulic, aby uctily památku zavražděného muže. Přes veškerý smutek ale stále není vyřešené to nejdůležitější: Kdo Němcova zavraždil?

Útočník na Němcova vypálil šest ran. Čtyři neminuly cíl. Smrtelná byla ta, která ho zasáhla přímo do srdce. Pistoli ráže devět milimetrů útočník na místě činu nezanechal. Vyšetřovatelé se ale pozastavili nad skutečností, že vystřelené náboje byly vyrobeny v různé době a na různých místech. Patrony jsou staré 20 let, zbraň byla zřejmě značky Makarov nebo šlo o upravenou plynovou pistoli.

Přestože má Němcovova vražda řadu společných znaků se smrtí opoziční novinářky Anny Politkovské, kterou zabil najatý vrah v Moskvě v říjnu 2006, policie si nepřipouští, že by nějak souvisela s jeho politickou kariérou. Podle vyšetřovatelů nebyla dílem profesionálů, vrah Němcova možná ani nevěděl, na koho střílí.

Z dosavadních důkazů je přitom patrné, že stejně jako Politkovskou Němcova systematicky sledovaly neznámé osoby, které dlouho hledaly vhodné místo k vraždě. V případě pátečního útoku možná bylo podmínkou, aby Němcov, nesmlouvavý kritik prezidenta Vladimira Putina, zemřel v bezprostřední blízkosti Kremlu. Politkovská byla zabita v den Putinových narozenin.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

turan ( 3. března 2015 05:53 )

No vidíš aký majú USA vplyv,keď ešte aj Putler skáče ako oni pískajú!

pol510 ( 2. března 2015 20:43 )

Obamler ich vypol

pol510 ( 2. března 2015 20:37 )

jednoznačne je táto vražda buď objednávkou zo západu - jasná provokácia voči Putinovi, alebo 2. možnosť - ekonomický, partnerský, či iný motív, možná je i spojitosť s Ukrajinou, keďže mal po boku Ukrajinku, ktorej sa nič nesralo

.pepen. ( 2. března 2015 17:29 )

šéfuje"dokola"pitcha

.pepen. ( 2. března 2015 17:28 )

kobyla*repoles*fotrpjotr=jedna zkurwená rodina

Zobrazit celou diskusi