Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rekord českých silničářů: Opravili 90 kilometrů dálnic!

Silničáři opravili 90 kilometrů dálnic.
Silničáři opravili 90 kilometrů dálnic.  (Autor: Foto Aha! - Petr Novotný)
Autor: Tereza Hodáliková - 
28. listopadu 2014
18:38

Dobrá zpráva pro řidiče! Letošní rok se silničáři, jak se říká, pochlapili. Dokázali totiž trhnout rekord v opravách českých dálnic a zrekonstruovali téměř devadesát kilometrů vozovek.

„Počty opravených kilometrů dálnic se postupně zvyšují od roku 2011. ŘSD (Ředitelství silnic a dálnic) začalo, po vzoru západních zemí, pracovat na dlouhých, souvislých úsecích. Dosahují délek od tří do přibližně osmi kilometrů,“ informovala Blesk.cz Soňa Křítková, pověřená řízením ŘSD s tím, že podle dopravních expertů je ideální opravit každý rok 5 %, tedy asi 80 kilometrů.

Tohle čeká řidiče v příštím roce

V příštím roce plánuje ŘSD zahájení rekonstrukce druhé poloviny silnice R7 mezi Prahou a Knovízí, pravé strany silnice R6 v úseku Pavlov – Velká Dobrá, dvou mostů na R10 nebo povrchy a mosty na R4. Dále je pak připravována výměna nevyhovujících svodidel na R6 a R10. Opravy povrchů chystá na R6 u Chebu Správa Karlovy Vary, na R52 Správa Brno. Správa Olomouc naváže na opravy R46 a připravuje opravu R35 u Mohelnice.

„Počítáme s opravami D1, D2, D5, D8, D11 či R1. Na opravy silnic I. tříd plánujeme vyčlenit v následujícím roce 4,5 mld. Kč,“ dodala Křítková.

gabreta ( 29. listopadu 2014 01:08 )

No, tak to se přetrhli. Kolik toho museli udělat, když ten rok nebyl tak "dobrej"? Venku, když rejpnou do země, tak toho udělají desetkrát víc a je to standart!!

Zobrazit celou diskusi