Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kolona až 12 kilometrů: Dálnice D1 stojí! A práce taky!

24. března 2014
12:37

Jedete-li z Brna do Prahy, obrňte se trpělivostí! Na dálnici D1 u Jihlavy byla v pondělí dopoledne v rámci přípravy na rekonstrukci doprava stažena do jednoho pruhu. Hned se utvořila několikakilometrová kolona! Jenomže práce kvůli počasí nezačaly..

Dělníci začali rozmisťovat provizorní svodidla, která umožní převedení dopravy do jedné poloviny dálnice. Ve druhé části dálnice budou stavbaři od neděle opravovat povrch vozovky. V místě se vytvořila asi šestikilometrová kolona aut.

Přípravné práce dnes měly na D1 začít rovněž na druhém modernizovaném úseku od 75. kilometru u Hořic po exit Loket na 66. kilometru. Tyto práce byly podle dostupných údajů přerušeny kvůli sněžení.
 Na Vysočině ráno místy hustě padal sníh nebo déšť se sněhem. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) informace k možné změně harmonogramu prací na D1 zatím neposkytlo.

U Jihlavy práce začínají kolem 112. kilometru. Auta jezdí na dálnici v jednom jízdním pruhu v úseku dlouhém něco přes kilometr, v němž dnes mají dělníci v plánu položit betonová svodidla.

V tomto místě bude uzavřen i přivaděč z Jihlavy. Nebude možné z něj sjet z dálnice, ani na ni od Jihlavy najet. Řidiči při nájezdu na dálnici musí využít značené objížďky.

Po nejvytíženější tuzemské dálnici přes Vysočinu denně projíždí kolem 35 000 vozidel, směrem k Brnu a Praze intenzita dopravy ještě stoupá. Objízdné trasy během oprav nebyly stanoveny.

Podívejte se na video:

Video Podívejte se, jak to na dálnici D1 vypadalo v pondělí dopoledne - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Kolona na dálnici ve směru na Prahu na 112. km Kolona na dálnici ve směru na Prahu na 112. km | Jiří Čada


jsemtady ( 24. března 2014 13:02 )

Normální člověk nejede po dálnici!

Zobrazit celou diskusi