Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec uneseného chlapce s nádorem na mozku: Syn byl na cestě do Česka šťastný!

Autor: shp - 
8. září 2014
19:30

Brett King, otec Ashyi trpícího nádorem na mozku, byl ještě před čtyřmi dny za mřížemi španělské věznice, kde skončil kvůli únosu syna z Velké Británie. Chtěl mu dopřát lepší léčbu dostupnou v Česku. Nyní je otec konečně šťastný, protože je se synem v Praze.

Rodiče přiletěli dnes do Česka ze španělské Málagy, kam se svým synem pláchli. Oba skočili za mřížemi, protože na ně byl vydán mezinárodní zatykač kvůli únosu syna. Rodiče však nepobyli ve vězení dlouho, na nátlak veřejnosti i politiků je úřady propustili.

„Můžou vás zavřít a udělat vám spoustu zlého, ale když ve svém srdci víte, že to, co děláte, je správné, tak se do deprese nedostanete. Víte, že Ashya dostane léčbu, kterou potřebuje,“ prohlásil Brett King pro TV Prima. Otec je šťastný, že je v Česku, kde pro jeho syna udělají doktoři v protonovém centru, co bude v jejich silách.

Otec přiznal, že si jeho nemocný syn let do Prahy užil. „Ashya miluje letadla. Jako každý pětiletý kluk, byl šťastný a usmíval se,“ okomentoval Brett cestu. Jeho syn navštíví pražské Protonové centrum poprvé v úterý. Během dopoledne zde absolvuje všechny procedury nezbytné k naplánování postupu léčby mozkového nádoru, která začne za týden.

Video Dům Dary a Rytmuse: Čí bude po rozchodu? A syn jehovistů na léčbě v Česku - Blesk TV
Video se připravuje ...

ninunka ( 8. září 2014 23:34 )

nech toho nadávání pokud se ten maličký chlapeček uzdraví díky našim lékařům - jen dobře. Držím prckovi palečky PS. ano, naše zdravotnictví není ke všem fér, ale co je v životě fér?

zelena.karkulka ( 8. září 2014 22:52 )

co to meleš,vždyť tvůj zeť,který tě živí je pakistánec,tak nepomlouvej

crab ( 8. září 2014 21:54 )

Lukas.cz doporucuji ti zatelefonovat do transfusni stanice a zeptat se jakym testem zjistuji zda dotycny neni pozitivni na HIV a dalsi nakazlive nemoci, ktere se krevnim testem poznaji treba az po pul roce. Krevni transfuzi odmitaji nejen svedkove Jehovovi, ale I neverici,kteri maji pravdive informace. Krevnim testem se tyto velmi vazne nemoci zjistit nedaji (nakazeny muze byt jen 3 tydny, nebo kratsi dobu), takze pred darovanim krve se pouze zdravotni sestry dotazuji zda mel dotycny nebezpecny sex. Ale uz se neptaji jeho partneru, ani neoveruji zda dotycny mluvi pravdu. Krevni transfuzi nemusi mit nikdo, protoze jsou mnohem zdravejsi alternativni tekutiny. S klidnym svedomim si nechte dat krevni transfuzi. Preji hodne stesti pri vyberu lahve. Doufejte ze vyberou to spravnou nenakazenou krev (06. 09. 2014 04:27)

xxxx678 ( 8. září 2014 21:26 )

Dobré jméno ve světě udělal dětské onkologii profesor Koutecký

b_anka ( 8. září 2014 21:12 )

Některé typy rakoviny umí v USA léčit, pravda, ale co se týče Evropy není na tom Česko zle, naopak.

Zobrazit celou diskusi