Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ashya dělá v uzdravování pokroky: Z apatického chlapce je teď vysmáté děcko

Autor: dce - 
8. listopadu 2014
09:30

Ashya King, kterého koncem srpna rodiče unesli z nemocnice v Londýně, dělá v léčbě rakoviny velké pokroky. Chlapce v Anglii už nechtěli léčit tak, jak by si rodiče představovali, a proto se ho rozhodli i přes nesouhlas lékařů přesunout do Čech. A ukázalo se, že šlo o správné rozhodnutí!

Ashya se od svého přesunu do Česka hodně změnil. Býval apatický, vůbec nemluvil, nesmál se a rozhodně si nehrál. Už když z protonového centra v Praze odjížděl koncem října bylo vidět, jak se jeho stav zlepšil.

Ani v té době příliš nemluvil, dnes už je tomu jinak - je vidět, jak rychle se po léčbě uzdravuje. V současné době je v péči španělských onkologů a jeho šance na úplné vyléčení jsou velmi vysoké. Když člověk pomyslí, že v Anglii by ho nechali jen tak zemřít...

„Jedna věc je to, že s každým pacientem zůstáváme v kontaktu, jsme s Kingovými v kontaktu i z toho přátelského hlediska, jak potvrzuje pan King, který říká, že si v České republice našel hodně přátel,“ řekla Blesk.cz ředitelka pro strategii a marketing Protonového centra Iva Taťounová.

slecnadashwoodova ( 8. listopadu 2014 13:58 )

drzim palce, rodicia spravili vsetko respekt strasne je, ze musia "uniest"vlastne dieta a este ich zato stihaju!? nonsens bohorovnost lekarov a statu je neuveritelma a este je smutne, ze zachrana zivota dietata je dnes vycislena na take prachy, tragicke a trestuhodne

negomba ( 8. listopadu 2014 12:20 )

Skvělá zpráva! Chlapec se uzdraví a pro nás, jako republiku je to pozitivní reklama. Aspoň něco pozitivního!

rajsa ( 8. listopadu 2014 10:16 )

Nepochopila jsem, že můžou rodiče unést vlastní dítě. To je únos, když s ním odjedou jinam?

maryfox ( 8. listopadu 2014 10:00 )

Tak milou zprávu čteme málokdy a malému Kingovi držím palce, ať mu to vydrží a ať je z něho opravdový king.

Zobrazit celou diskusi