Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lví puberťáci děsí obyvatele obce na Vysočině!

Autor: Jiří Čada - 
16. června 2014
14:26

Elektrické ohradníky, masivní mříže z armovací oceli a dvojité zámky na všech dveřích dokončovaného šelmince! Ani to zatím neuklidnilo obyvatele Kletečné na Humpolecku před strachem z dvojice lvích puberťáků.

Párek několikaměsíčních lvů, Elsu a Kinga si do svého útulku zvířat pořídil jeho majitel Ladislav Váňa se svým synem. „Je to splněný sen,“ říká Váňa, který je nyní zdrcen, reakcemi vystrašených sousedů. „Lidé se skutečně bojí,“ přiznává předseda osadního výboru v Kletečné Milan Eigel. „Nevím, co by dělal, kdyby mu ty šelmy utekly,“ dodává.

Řada místních poukazuje nejen na nepovolenou stavbu výběhu, ale i na zkušenosti, že některá zvířata v minulosti z útulku mnohdy díky vandalům utekla. „Budeme se o to pochopitelně zajímat,“ prozradil vedoucí humpoleckého stavebního úřadu Milan Hrbek, který se právě vrátil z dovolené.

Video Reportáž Jiřího Čady ke lvům v Kletečné. - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Ladislav Váňa je šokován. „Mám k chovu lvů povolení od veterinářů. To už bych nemohl pomalu chovat ani psy. Viděli jste přeci, jak je vše zabezpečené,“ rozčiluje se majitel lvů.

miriam ( 16. června 2014 17:58 )

Paní podlesní, a proč to neřeknete lidem v té vsi? Že tam ti lvi jsou jim pro radost Oni zatím nijak potěšeně nevypadají... a upřímně, já bych taky asi balila kufry.

podlesni ( 16. června 2014 17:27 )

heleďte se pavel219-evo33: Já mu to přeji. Kdyby tam lidé, co tam vozejí osobně granule atp. viděli nějaký přepych, tak by se otočili na podpatku. Já jsem zatím z reportáží v telce pochopila, že je to člověk, který zvířatům rozumí, má je rád a na svůj úkor by jim dal první poslední. Bylo též jasně napsáno se synem, tedy nevíme kolika penězi je syn ochoten pomáhat s opuštěnými zvířaty a kolik je jich ochten dát na lvy. Nebo by jste raději viděli jak se tito porážejí jako v Dánsku, neboť jsou uznáni za zbytečnou vetěš? To ať raději dělají radost.

jana999 ( 16. června 2014 15:37 )

podle fotky asi je, ale dalo by se to napsat i slušněji ne?

Zobrazit celou diskusi