Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chovatele napadl jeho lev! Přesto ho miluju, tvrdí

Michala Práška napadl jeden ze dvou lvů, které chová, a ošklivě ho potrhal
Michala Práška napadl jeden ze dvou lvů, které chová, a ošklivě ho potrhal  (Autor: čas.sk)
Autor: hor, cas.sk - 
1. března 2012
17:19

Přežil útok lva! Chovatel Michal Prášek (26) může hovořit o velkém štěstí. Jeho vlastní mazlíček, lví samec Fufi, ho málem připravil o život.

Láska k divokým šelmám mu byla málem osudnou. Obrovské tržné rány na rukách a na nohách, které ho málem stály život, mu udělal jeho vlastní lev Fufi (2).

Michal Prášek chová na farmě ve slovenském Zvončíně (okr. Trnava) lví pár už přes rok, před pár dny udělal ale chybu. „Byla to moje vina, že lev na mě zaútočil. On se choval přirozeně, to já jsem udělal profesionální chybu. Jako každé ráno jsem jim šel dát nažrat, ale tentokrát jsem si oblékl kabát, na kterém zůstal zápach mých psů,“ vyprávěl Prášek.

Když vstoupil do klece, Fufi se na něj okamžitě vrhl. „Začal mě hryzat hlava nehlava. Kdyby nebylo lvice Vieni, která ho ode mě odháněla, tak tu dnes asi nejsem. Podařilo se mi vytrhnout a zavolal jsem záchranku,“ pokračoval ve vypravování mladý chovatel.

Sanitka ho rychle převezla do trnavské nemocnice, kde podstoupil okamžitou operaci. „Museli mi zašít ruce, nohy. Mám tam hluboké rány, ale jinak jsem v pořádku,“ popsal zranění Michal, který si v nemocnici poleží několik dní.

„Vím, že asi při mě stáli všichni svatí, lev mě mohl úplně sežrat. Naštěstí jsem tady a svého lvího párečku se už nemůžu dočkat,“ uzavřel nadšený chovatel.

cinderella1 ( 13. července 2013 23:00 )

Ja mam moc rada kocky, mela jsem jich uz nekolik (ted mam doma jednu velmi chytrou a mazanou), ale takovou, ktera by me bila a vyskakovala na me zpoza rozku a kousala me, to ne. To musi byt zajimave!

rukka ( 7. dubna 2012 14:55 )

ještě že idiot neni z čech. Platit ošetření ze státních peněz je pro blba škoda. Ale třeba ho příště sežere a je to bez funusu - zbytek ho pak vy-se-re.

587587 ( 2. března 2012 14:01 )

Raději deset čtyřnohých koček než jedna kvokající lidusa123.

vary ( 1. března 2012 22:22 )

Kočkovité šelmy jsou zrádné. Jako ženský.

587587 ( 1. března 2012 21:52 )

Zobrazit celou diskusi