Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Křejčíř se bojí o život: V Africe mu zastřelili společníka!

Autor: ČTK, lm - 
12. října 2013
11:23

Údajný blízký společník uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře byl dnes zastřelen u Johannesburgu. Obětí se podle jihoafrického serveru EyeWittness News (EWN) stal Libanonec Sam Ísá.

Událost se podle tohoto webu stala dnes ráno poblíž Bedford Centre východně od Johannesburgu. Krejčířův údajný společník tam ve svém voze Audi Q7 čekal před semaforem a blízko něj zastavilo jiné auto. Muž se pokusil rychle ujet, když zazněly výstřely, vylíčila incident policie.

Podle aktualizované zprávy EWN byla vozovka na křižovatce Bradford Road a Smith Road poseta 33 prázdnými nábojnicemi. Policie uvedla, že Ísá byl zasažen několika střelami.

Zavražděný, známý také jako Cripple Sam a Black Sam (mrzák Sam a černý Sam), žil v Jihoafrické republice údajně 16 let. Ví se prý také, že byl před 20 lety usvědčen z podílu na pokusu o pumový útok ve Francii.

"Znal jsem ho. Byl tochu podivín. Nechápu, co se stalo," prohlásil rám Krejčíř. Jeden ze členů rodiny, který nechtěl uvést své jméno, serveru EWN řekl, že Ísá byl před dvěma týdny oloupen ve svém domě. Během přepadení mu prý pachatelé svázali ruce a nohy kabelem.

Krejčířovo jméno je v Jihoafrické republice spojováno s řadou nevyřešených vražd, nikdy ale nebyl obviněn, napsal EWN.

V současné době se Krejčíř snaží získat v JAR azyl, aby se vyhnul vydání do České republiky, odkud uprchl. V Česku byl loni nepravomocně odsouzen k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik.

 

odol ( 13. října 2013 01:54 )

jajas ( 12. října 2013 17:35 )

Bylo by fajn, kdyby se ti gauneři oddělali navzájem! Všichni jsou "nevinní", všicni zdrhli ze svých vlastí protože by je tam "neoprávněně" odsoudili, ale zajímavé je, že lidé kolem nich jsou průběžně vražděni. Podvody, mafie, zbraně, drogy = prachy, prachy, prachy, pořád mají málo! Tak by měli dostat, co si zaslouží

gogo ( 12. října 2013 16:50 )

Tak nějak..

gogo ( 12. října 2013 16:50 )

V ČR se nebál Krejčíře každý. Pouze darebáci stejní jako je on sám...

gogo ( 12. října 2013 16:49 )

Nó... Někdy to platí, někdy neplatí. U Krejčíře to již mnoho let ale neplatí...

Zobrazit celou diskusi