Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krejčířovi teče do bot: Zavraždili dalšího jeho spolupracovníka!

Další Krejčířův muž byl zavražděn
Další Krejčířův muž byl zavražděn  (Autor: Reprofoto Youtube, ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
2. listopadu 2013
12:34

Pokusili se ho zabít rafinovanou automatickou zbraní, teď zavraždili muže, který mu dělal spojku. Je to náhoda? Zdá se, že Radovan Krejčíř žije v jihoafrickém Johannesburgu skutečně filmový přiběh Jamese Bonda, jak tvrdil novinářům po pokusu o atentát.

Jihoafrická policie řeší další vraždu, která by podle spekulací místních médií mohla mít souvislost s uprchlým českým podnikatelem Radovanem Krejčířem. Zpravodajský server televizní stanice eNCA napsal, že v johannesburské čtvrti Bedfordview, kde Krejčíř provozuje své podnikání, byl v noci na dnešek během loupeže zastřelen 54letý Srb. Podle serveru byl tento muž Krejčířovým spolupracovníkem.

Místní policie informovala, že muž, jehož jméno nezveřejnila, zemřel ve svém bytě. Podle všeho ho zastřelili tři ozbrojení lupiči, kteří vnikli dovnitř a poté zmizeli s ukradenými šperky a mobilními telefony.

Další vražda

Nemovitost se nachází nedaleko místa, kde byl v polovině října zastřelen Bassam Issa - muž, o němž se spekuluje jako o Krejčířově pobočníkovi.

Policie žádné bližší informace o nejnovější oběti nezveřejnila, nezávislý vyšetřovatel Chad Thomas nicméně podle eNCA tvrdí, že Srb byl Krejčířovou spojkou. Podle všeho jde o Veselina Langanina, který loni v únoru společně s Krejčířem a dalším obžalovaným stanul před soudem kvůli podezření z účasti na ozbrojené loupeži v jihoafrickém hlavním městě Pretorii v říjnu 2011.

"Ta vražda vypadá jako by šlo loupež v bytě, která se zvrhla, ale kvůli spojitosti s Krejčířem se jistě vyrojí řada spekulací o pravých důvodech této vraždy," uvedl Thomas. Policie nechce tyto spekulace nijak komentovat.

Podsvětí

O Krejčířovi jihoafrická média dlouhodobě píší jako o jedné z hlavních postav místního podsvětí a spojují ho hned s několika vraždami. Český podnikatel zprávy odmítá jako nepodložené.

Uprchlý Čech je v Jihoafrické republice od roku 2007, kdy tam přijel ze Seychel s falešným pasem. České policii unikl o dva roky dříve při domovní prohlídce. V ČR ho soud loni na podzim nepravomocně odsoudil k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik.

České úřady dlouhodobě usilují o Krejčířovo vydání do vlasti, zatím neúspěšně. Podnikatel by chtěl v Jihoafrické republice zůstat a požádal o politický azyl. Místní úřady mu ho loni odmítly udělit, on se ale proti tomu odvolal a čeká na výsledek odvolacího řízení.

illis ( 3. listopadu 2013 16:25 )

Pokud si někdo myslí, že slovutný Radovan Krejčíř a jeho familie si na veškerý majetek poctivě vydělali, tak já o tom velmi pochybuji . Dokázala jsem si, že poctivě pracovat ještě neznamená mít za to dobře zaplaceno.

123automobil ( 3. listopadu 2013 10:19 )

 To je taky výplod Havlovské DEMOKRACIE,kdy se tahle zruda bude smažit v pekle!!!!

mrczech ( 2. listopadu 2013 19:25 )

Stejně mi nejde do hlavy, jak může ovládat zdejší podsvětí. Musí být zřejmě krutější než místní gauneři .

blekyn2012 ( 2. listopadu 2013 16:20 )

palko1961: Brzy budou v Blesku psát o tom, že "chovat" budou Bartošová s manželem Rychtářem, vždyť ona už o miminko usiluje aspoň deset let . Možná chce ale nejdřív vyprodat O2 Arénu, IB tam prý bude mít koncert live

blekyn2012 ( 2. listopadu 2013 16:18 )

Odpoví mi někdo na otázku, kde a jak skončil Jakub Konečný??? Ten byl v roce 2005 prohlášený nezvěstným, a měl kšefty nejen s Krejčířem, ale hlavně se Standou Grossem a jinými tehdy vlivnými politiky-gaunery... Zajímalo by mě, jestli je Jakub Konečný vysmátý někde na Maledivách a topí se v luxusu, nebo už shnil zabetonovaný někde na stavbě nebo v sudu v přehradě... Oficiální zprávy žádné, vše se smetlo a neřešilo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání