Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vrátí se Krejčíř do Česka? Soudy opět jednají o jeho vydání

Autor: mok, ČTK - 
4. srpna 2013
09:30

Český podnikatel Radovan Krejčíř si užívá v JAR už pět let a natolik se mu tam zalíbilo, že dokonce požádal o politický azyl. Jeho pobyt v zahraničí by ale mohl brzy skončit. Tamní soudy totiž opět otevřely jednání o jeho vydání do České republiky. Má to ale háček.

Podnikatel Radovan Krejčíř byl v loni na podzim nepravomocně odsouzen českými soudy k jedenácti letům vězení kvůli více než půlmiliardovému daňovému úniku. Trest za mřížemi si ale neodpykává.

V roce 2007 se mu totiž podařilo uniknout díky falešnému pasu do JAR. Jeho pobyt by tu ale mohl brzy skončit. Tamní soudy otevřely opět jednání a jeho vydání do České republiky.

Háček by ale mohl být v tom, že Krejčíř zažádal o politický azyl a stále čeká na vyjádření úřadů. Obhajoba proto tvrdí, že je potřeba na rozhodnutí vyčkat.

Atentát

Jihoafrické servery byly v uplynulých týdnech plné informací o dění kolem českého podnikatele. Nejprve byla na začátku července vykradena jeho zastavárna a výkupna zlata Money Point v johannesburské čtvrti Bedfordview. Zloději se dovnitř dostali přes střechu, vypáčili sejf a ukradli šperky za tři miliony randů (šest milionů korun). 

Následně Krejčíř minulou středu, 24. července, unikl údajnému pokusu o vraždu. Útok se stal před jeho zastavárnou. Krejčíř zrovna zaparkoval mercedes s neprůstřelnými skly u svého podniku, když se z vedle stojícího červeného volkswagenu, ve kterém nikdo neseděl, ozvala palba z dvanáctihlavňové dálkově ovládané zbraně umístěné za zadní registrační značkou.

741989 ( 4. srpna 2013 20:54 )

Krejčíř má i v JAR spoustu nepřátel. Vlastní tam totiž i "bordel", kde zaměstnává 12-leté a 13-leté holčičky dovezené z Ruska. Když se případ prošetřoval, tak hlavní svědek - vedoucí toho zařízení - záhadně zemřel. Takže i v JAR má Krejčíř horkou půdu pod nohami. Informaci o tom, co jsem napsala, mám přímo od osoby, která trvale v JAR žije.

marenkolada ( 4. srpna 2013 13:56 )

Čest práci. Právě koluje mezi lidma revoluční metoda výdělku peněz, skvělá i pro maturanty... Vydělávám si takto už od půlky května a fakt mě to nadchlo Milionářku to ze mě sice neudělá, ale když to jde, tak to dojím, co to jde.. Kdyžtak mrkněte na Peterblog.wz.sk

gogo ( 4. srpna 2013 11:51 )

Samozřejmě, že jeho útěk byl schválen a zaplacen. Inu za peníze se dá zajistit téměř vše. Zdůrazňuji : Téměř vše...

gogo ( 4. srpna 2013 11:50 )

Že by se Krejčíř vrátil a s ním přišel i zákon ?

lug70 ( 4. srpna 2013 11:44 )

Kdyby naši mocipáni chtěli, tak dávno sedí za katrem a nenechají ho utéct. Mohli ho dostat i na těch ostrovech, kde potom pobýval i v JAR. Každá země má svá trestná komanda stopující své zločince ve světě a v případě, že v zemi kde se zločinec ukrývá není zájem tamních úřadů o jeho vydání, tak nastupuje komando, které chycení zločince a jeho dopravu domů už zařídí. Není to tak dávno, když v médiích proběhla zpráva, že našemu komandu o vlásek unikl hledaný zloděj co ukradl z poštovního vozu půl miliardy. Tehdy naše komando mělo smůlu, že akci jim zhatil hurikán, navíc se ukázalo, že zločinec to čekal a najal si na svou ochranu malou ozbrojenou armádu.

Zobrazit celou diskusi