Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rusnokova vláda: Zvýšíme minimální mzdu!

Jiří Rusnok se bude snažit nepřekročit státní schodek o tři procenta.
Jiří Rusnok se bude snažit nepřekročit státní schodek o tři procenta.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, mokk - 
30. června 2013
14:36

Úřednická vláda Jiřího Rusnoka plánuje, že nepřekročí schodek státního rozpočtu o více než tři procenta. Zároveň má však v úmyslu zvýšit minimální mzdu o pět set korun.

Designovaný předseda vlády Rusnok, který svůj kabinet teprve staví a nového ministra financí ještě nenašel, to řekl v pořadu Otázky Václava Moravce s tím, že jeho vláda nebude měnit plány ministerstva financí, které počítají pro příští rok s deficitem 105 miliard Kč a jeho podílu na HDP 2,9 procenta.

"Výdajové rámce, které schválila Nečasova vláda, jsou pro mě v pořádku. Nemá cenu, aby se zdržovala příprava rozpočtu. To je jedna z klíčových věcí," uvedl Rusnok. Ke změně návrhu rozpočtu by se musely fatálně změnit podmínky, což ale neočekává. "Naopak očekávám, že se česká ekonomika začne pomalu zvedat," dodal.

Rusnok chce zároveň zvýšit minimální mzdu o celých pět set korun, tedy na 8 500 a zvýšit platby státu za pojištěnce.

abzk ( 1. července 2013 15:39 )

Podpoř svoje tvrzení citací z Ústavy, podle které má prezident právo k vytvoření úřednické vlády i v případě Sněmovní většiny nebo si ty tvoje pindy strč za klobouk.......bude ti to fakt slušet

itartas ( 1. července 2013 13:03 )

abzk: ty jsi totálně mimo, právě, že Ústavu respektoval a brilantně své pravomoci využil a tím přivedl totální amok soc. demokracii, která už se viděla u koryt! Vytřel zrak jak ODS tak Soc. Dem. tomu se říká, dvě mouchy jednou ranou!!!!

itartas ( 1. července 2013 13:00 )

..nejlepší by bylo vykleštit!

itartas ( 1. července 2013 13:00 )

satanklaus ( 30. června 2013 22:23 )

Zbytečná snaha, chlapče. Keep.debiling je totáně blbá kráva, co to nikdy nepochopí

Zobrazit celou diskusi