Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista hrdina: Zachránil muže před utopením

Autor: Jana Ulrichová - 
15. června 2013
22:25

Obrovské štěstí měl muž (60) z Prahy, který dostal šílený nápad. Ve vodou ohroženém Terezíně se rozhodl sjet Ohři v nafukovacím člunu. Na tamním jezu se přitom málem utopil. Na poslední chvíli jej z vody vytáhl policista Petr Hančl.

Nesmyslný hazard muž vysvětloval tím, že se chtěl podívat, jak to v Terezíně při povodni vypadá. Proč ale riskoval život plavbou v člunu, neřekl. „Řekl jen, že z něj chtěl vystoupit, proud ho prý ale strhl a unášel,“ uvedl jeho zachránce, který byl v té době naštěstí nedaleko, na mostě přes Ohři. Když slyšel volání o pomoc, neváhal a rozběhl se k jezu. Muži šlo opravdu o život. Člun se s ním totiž převrhl a jeho hlava se dostala mezi plavidlo a šňůru, které ho obepínalo. Topil se a škrtil zároveň.

Vytáhl ho na hadici

Vrhnout se do rozbouřené řeky nemělo smysl, mohli by zemřít oba. Policista z ústecké speciální pořádkové jednotky si ale věděl rady. Muži hodil hadici, kterou tam měli hasiči. Když ho přitáhl, musel ho napřed odříznout od lana, ve kterém byl zamotaný, a pak jej vytáhl. Muž pak skončil v nemocnici.

Dostal přidáno

Nadřízení se rozhodli zachránce za jeho statečný čin odměnit. Zvýšili mu osobní ohodnocení.

Video  Šílenec sjížděl rozvodněnou Ohři na člunu  - Blesk - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

marie60 ( 16. června 2013 05:48 )

Tak staré a tak blbé. Je vidět, že ani věkem člověk moc nezmoudří.

japos22 ( 15. června 2013 22:48 )

Zobrazit celou diskusi