Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragédie na Vsetínsku: Chlapeček (†5) se utopil na koupališti

Chlapečka se na místě sice podařilo oživit, v nemocnici ale zemřel
Chlapečka se na místě sice podařilo oživit, v nemocnici ale zemřel  (Autor: Martin Mithofer)
Autor: ČTK, ljš - 
24. června 2013
12:05

Vyrazili se svým dítětem za slunného dne k vodě a už ho nikdy neobejmou. Rodiče pětiletého chlapečka ze Vsetínska prožívají nejtěžší chvíle v životě. Jejich syn se utopil na přírodním koupališti v Novém Hrozenkově.

Ve štěrkovišti Balaton v Novém Hrozenkově na Vsetínsku se v sobotu topil pětiletý chlapec. Po několika minutách vytáhl bezvládné tělo chlapce z vody čtyřicetiletý muž. "Přivolaným záchranářům se dítě podařilo oživit," řekla vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková. Vrtulník pak chlapce převezl do ostravské fakultní nemocnice, kde však později zemřel.

Podle mluvčího nemocnice Tomáše Oborného bylo poranění dítěte neslučitelné se životem. Syn se rodičům ze Zlína na přírodním koupališti ztratil, upozorňovali na to prostřednictvím megafonu. Přes úsilí muže, který jej vytáhl z vody, záchranářů i lékařů, se ale dítě zachránit nepodařilo. Policisté nyní vyšetřují, za jakých okolností se chlapec dostal do vody.

Policie na začátku rekreační sezony veřejnost varuje a nabádá k maximální opatrnosti. "Neštěstí skutečně nechodí po horách, ale po lidech. A někdy stačí jen velmi málo," upozornila Javorková. Dodala, že rodiče by měli být ke svým dětem maximálně pozorní a hlavně domýšlet, co se může stát. "Tento případ je pro nadcházející letní měsíce velkým varováním," řekla vsetínská policejní mluvčí.