Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilí vodáci se vydali na Vltavu, když Lipno začalo upouštět: Dva zemřeli

Dva opilí vodáci zemřeli, tři záchranáři z vody vytáhli
Dva opilí vodáci zemřeli, tři záchranáři z vody vytáhli  (Autor: Trans Hospital)
Autor: psch, dam - 
7. června 2013
13:28

Partička pěti opilých hazardérů se na raftu vydala na rozbouřenou Vltavu v momentu, kdy její hladina upouštěním přehrady Lipno začala opět stoupat. Dva vodáci zemřeli, další tři hasiči naštěstí zachránili.

Nezodpovědní hazardéři se životem, kteří si pletou adrenalin s nebezpečnou zábavou! Jinak se partička vodáků nedá nazvat. Partička pěti vodáků nasedla na raft těsně pod lipenskou přehradou, z níž vodohospodáři zrovna začali upouštět vodu.

Asi si mysleli, že jim rozbouřená Vltava dopřeje pěkné zážitky. Byl to však omyl, který se jim stal osudným. Jejich raft se převrátil jen po několika mála metrech na jezu u jihočeského Herbertova.

„Sjeli kousek od Vyššího Brodu a pak se převrátili na jezu. Spadli do vody, dva se dostali na břeh, těm se nic nestalo. Třetí zůstal v raftu, který se s ním mlel pod jezem, pak vypadl a podařilo se ho zachránit. Čtvrtý se utopil opodál,“ řekl Blesku Bořek Bulíček, ředitel záchranky Trans Hospital, která vyjela pro posledního vodáka, kterého unesla voda. Zachránit se ho ale nepodařilo, hasiči vylovili až bezvládné tělo.

Neposlušné vodáky dvě hodiny před tragédií upozorňovali policisté, aby z řeky vylezli, na napomínání ale nereagovali a blbi na peřejích dál. A to se jim stalo osudným.

Desátá oběť povodní

Jedná se tak o devátou a desátou oběť. Podle informací ČTK byli oba utonulí vodáci Němci. Prvního hasiči vyprostili pár metrů pod jezem v Herbertově. Tělo druhého muže unášel proud řeky několik stovek metrů, než se jej záchranářům podařilo vylovit z vody. Kvůli pátrání po mužích muselo být také zastaveno vypouštění Lipna.

"Varujeme všechny, že při současném stavu vody není možné splouvat řeky. Podobné počínání vede k podobně tragickým událostem, která se stala na Herbertově," řekl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

montevideo ( 7. června 2013 20:47 )

Kalous byl včera sjetej až dost !

japos22 ( 7. června 2013 20:21 )

Máš pravdu, být krutý je výsada lidí, nikoli psů

francjosef ( 7. června 2013 19:59 )

Ten Nečas s Kalouskem si nesjedou a nesjedou,což je veliká škoda pro národ.

montevideo ( 7. června 2013 15:57 )

Já bych je vůbec nezachraňovala. Proč má riskovat život slušný člověk kvůli vymaštěným debilům? Nakonec se pro riziko, že to nepřežijí rozhodli sami.

andabar ( 7. června 2013 15:39 )

Opilí vodáci by měli opravdu zaplatit vysokou pokutu. Záchranáři při akcích riskují své životy.

Zobrazit celou diskusi