Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Breivikův byt je na prodej: Tady plánoval svůj útok!

Autor: ljš - 
13. června 2013
10:55

Krásný čistý a světlý byt v Oslu se stal doupětem hrůzy. Norský atentátník Anders Breivik plánoval v bytě své matky detaily svého teroristického útoku, při kterém zavraždil 77 lidí, z nichž většina byly děti.

Spoře, ale vkusně vybavená světlá ložnice byla místem, kde v roce 2006 začal Breivik plánovat svůj hrůzný čin. Právě tady spisoval svůj rozsáhlý testament, přemýšlel nad svým "posláním", o kterém byl přesvědčen, a chatoval s podobně laděnými extrémisty.

Nábytek v pokoji je však zcela nový. Po březnové smrti jeho matky Wenche byl byt totiž určen k prodeji a realitní kancelář jeho zařízení zcela vyměnila. Snažila se tak, aby hrůznou minulost tohoto místa už nic nepřipomínalo. K mání je za odhadovanou částku 3,7 milionu norských korun (asi 12,4 milionu Kč).

Breivik se do matčina bytu, který se nachází v domě v ulici Hoffveien v Oslu, vrátil v roce 2006. Tehdy mu bylo 27 let a ve svém pokoji z dětství žil až do roku 2011. Odešel pouhých pár měsíců před útoky, kdy se usadil na farmě, což mu umožnilo nakupovat bez jakéhokoli podezření velké množství hnojiva použitelného k výrobě bomby.

Atentátník se děditství po matce vzdal již před její smrtí patrně proto, aby peníze nepřipadly státu. Dědit tak bude pouze jeho sestra, která žije ve Spojených státech.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

frantiskacejkova ( 13. června 2013 23:22 )

Čau vespolek. Všichni mluví o tom, že se objevila nová forma přivýdělku, skvělá i pro maturanty! Vydělávám si takto bez práce už nějaký čas a jsem tím fascinována!! Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak si tu chvilku na sebrání volných zlaťáků najdu. Přečtěte si to taky na Peterblog.wz.sk

japos22 ( 13. června 2013 11:49 )

mrum ( 13. června 2013 11:47 )

Kterej negramot to psal zase???? Co to je "děditství"???

Zobrazit celou diskusi