Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bestie Breivik nemůže na matčin pohřeb: Vězeňská služba žádost zamítla!

Autor: ČTK, lm - 
26. března 2013
23:21

Anders Behring Breivik se na svobodu jen tak nepodívá. Vězeňská služba zamítla žádost masového vraha o propustku na matčin pohřeb. Informoval o tom dnes jeho právník Tord Jordet.

Wenche Behringová zemřela minulý pátek ve věku 66 let po dlouhé nemoci. "Hovořil jsem s ním dnes ráno. Oplakává ji, byla to pro něj smutná zpráva," řekl Breivikův právník Tord Jordet den poté. Breivik podle něj dostal v minulosti možnost se s matkou rozloučit. Oba prý přitom věděli, že je to jejich poslední setkání.

Vrah, který předloni při teroristickém útoku pozabíjel 77 lidí se chtěl zúčastnit jejího pohřbu. Breivik si odpykává 21 let vězení s možností prodloužení trestu.

Jeho matka, k níž se pět let před masakrem znovu přestěhoval, na proces ze zdravotních důvodů nechodila. Začátkem měsíce ho ale matka navštívila ve věznici. "Řekl mi, že ideologicky měli zcela opačné názory, ale že měli dobré vztahy matky se synem. Považoval ji za dobrou matku," sdělil Jordet.

Breivik s matkou měli podivný vztah

V Norsku vyšla loni kniha, v níž autor Aage Borchgrevink tvrdí, že Wenche Behringová svého syna považovala za agresivního už když ho kojila. Násilnické chování prý bylo zřejmé už od jeho čtyř let. Podle knihy psychologové označili vztah matky a syna v této době za sexuálně podivný. Spali spolu prý v posteli s blízkým tělesným kontaktem. Mimo to mu matka v dětství často opakovala, že by si přála, aby byl mrtvý.

Sama matka pak dle sousedů a svědků používala jadrný slovník a z bytu byly slyšet často hádky. Rodinu v 80. letech vyšetřovali psychologové, ale matka nedala souhlas ke zveřejnění jejich zpráv.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aanitaa ( 27. března 2013 09:21 )

ko.ko.tek.. ( 27. března 2013 07:36 )

přej a bude ti přáno, magore

elliana ( 27. března 2013 06:50 )

a to prý někde psali, že mu dovolili s ní mluvit alespoň telefonicky. Jak je to možné?!?!!! Hnus! Odřízla bych ho od světa.

marie60 ( 27. března 2013 06:32 )

 Ta jeho mutr musela být taky pěkná hydra.Ted´ už se ani nedivím , co z něho vyrostlo za zmetka.

svatadala ( 27. března 2013 04:21 )

Zrůda, měl už dávno chcí-pnout.

Zobrazit celou diskusi