Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Breivikovo peklo: Televize uveřejnila nové záběry pumového útoku

Gesto šílence? Terorista Breivik v soudní síni v Oslu
Gesto šílence? Terorista Breivik v soudní síni v Oslu  (Autor: EPA)
Autor: simao, ČTK - 
26. listopadu 2012
22:22

VIDEO: Jeho řádění přišlo jak blesk z čistého nebe. Výbuch, tlaková vlna, spoušť, 8 mrtvých, desítky zraněních. A pak přesun na ostrov Utoya, kde Breivik rozjel děsivou střelbu do mladých Norů. Norská televize nyní odvysílala dosud nezveřejněné záběry začátku Breivikova teroristického běsnění. 

Anders Behring Breivik, norský pravicový extremista, byl letos v srpnu odsouzen k 21 letům vězení. Za děsivé peklo, které rozpoutal na ostrově Utoya. Postřílel tam 69 většinou mladých lidí.

Ještě předtím, než se na ostrov přesunul, se však dopustil teroristického činu v norské metropoli. A právě nové záběry výbuchu, pořízené z bezpečnostní kamery, odvysílala vůbec poprvé televize NRK. Brzy se pak začaly šířit po internetu.

Při výbuchu v Oslu zemřelo dalších 8 lidí. Štěstí měl premiér Stoltenberg, který v tu dobu ve svých kancelářích nebyl. Součástí delšího videa, které televize odvysílá v úterý večer v nachystaném dokumentu, je prý i Breivikova postava, opouštějící místo činu. Odchází klidně, nasedá do auta, odjíždí. Aby dokončil své dílo zkázy...

Breivikův trpký úděl: Studená káva a málo sušenek

Breivik si však nyní opakovaně stěžuje v dopisech z norského vězení na podmínky, do kterých byl uvržen. Ten poslední má hned 27 stránek a Breivik v něm tvrdí, že se ho vězeňská služba snaží dohnat k sebevraždě. O svém novém "domově", věznici Ila, pak hovoří jako o "mini Abú Ghrajb", čímž vzpomíná týráním vězňů nechvalně proslulé vězení v Iráku.

Breivik je prý také frustrovaný, že stráž dostatečně nebere ohled na jeho naplánovaný denní režim. A každý den musí podstupovat důkladné osobní prohlídky, dostává studenou kávu a málo sladkostí, i když by jich chtěl více. Nedostal lampu na čtení, je držen na samotce a nemá příležitost ke společenským a rekreačním aktivitám....

Trest na 21 let může přitom být Breivikovi opakovaně prodlužován až do jeho smrti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

laura666 ( 26. listopadu 2012 23:27 )

NENÍ TO NÁHODOU BRÁCHA LANDY?????? V LEDASČEM SE PODOBAJÍ.....IDIOTI

Zobrazit celou diskusi