Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Český školák (15) měl na tričku Breivika! Prodejci za to hrozí až rok vězení

Patnáctiletý chlapec z Břeclavi měl na triku Breivikovu podobiznu
Patnáctiletý chlapec z Břeclavi měl na triku Breivikovu podobiznu  (Autor: EPA)
Autor: op - 
11. prosince 2012
15:52

V triku s obrázkem teroristy Breivika, který zabil téměř osmdesát lidí, přišel v říjnu do školy patnáctiletý dorostenec z Břeclavi. Školák si objednal kus oděvu přes internet od prodejce (26) ze severočeského Rumburka. Tomu teď za schvalování trestného činu hrozí vězení!

V říjnu letošního roku byli policisté upozorněni na událost, která se stala v jedné břeclavské škole. „Žák přišel do výuky v tričku, na němž byla zobrazena podobizna norského teroristy Anderse Breivika spolu s nápisy vztahujícími se k brutálnímu činu, při kterém loni zemřelo 77 osob,“ upřesnila policistka Kamila Haraštová.

Kriminalisté a žalobci proto začali pátrat, kde hoch z jihu Moravy triko sehnal. „Objednal si je přes internet. Policisté tričko zabavili a požádali o odborné vyjádření z oboru extremismu a radikalismu,“ uvedla mluvčí břeclavské policie.

Při vyšetřování dostali policisté povolení k domovním prohlídkám na severu Čech a v Praze, které měly souvislost s pobytem a činností provozovatele internetového prodeje.

„Ukázalo se, že šestadvacetiletý muž z Rumburku prodal kolem tří desítek podobných triček a další kusy u něj byly zajištěny,“ sdělila Haraštová.

Podle ní experti tvrdí, že se nápisy na zabaveném oblečení přiklání k teroristickému činu, proto vyšetřovatelka nyní prodejce stíhá za schvalování trestného činu. „Za tento přečin mu hrozí až roční pobyt za mřížemi,“ doplnila policistka.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lennne ( 11. prosince 2012 23:10 )

Mit masoveho, fanatickeho vraha na tricku je zvracene. Lidi by si meli uvedomit, ze schvalovat i kdyz pasivne vrazdeni neni OK.

lennne ( 11. prosince 2012 23:06 )

jsi normalni?????

wojtylak ( 11. prosince 2012 20:56 )

 už aby to tu ovládli muslimové fandim jim,alespon bude vod tý hnusný demokeracié pokoj.

slider ( 11. prosince 2012 18:54 )

 To je ta Evropská demokratce?!

ajadalounikova ( 11. prosince 2012 18:52 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenoCerna.Kvalitne.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

Zobrazit celou diskusi