Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zeman ocení holčičku (5): Zachránila život dědovi, pro prezidenta má dárek

Miloš Zeman ocení holčičku, která zachránila v pouhých čtyřech letech život svému dědovi
Miloš Zeman ocení holčičku, která zachránila v pouhých čtyřech letech život svému dědovi  (Autor: ČTK, Foto Blesk - Karel Kopáč)
Autor: simao, vet - 
21. května 2013
11:55

VIDEO: Její děda upadl do kómatu a od smrti ho podle doktorů dělily pouhé minuty. Vnučka Janička (5) mu však dokázala zachránit život. A to jí tehdy byly pouze 4 roky! Nyní je nominovaná na cenu Zlatý záchranářský kříž 2012. A ocenění přebere přímo z rukou Miloše Zemana. Na audienci na Hrad se prý moc těší. Pořídila si kvůli tomu ostatně i nové žluté šatičky. A pro prezidenta má připravený i dárek.

Janička Vejvodová (5) je dívenka plná elánu. Bez ostychu skotačí před kamerou a dělí se o své dojmy z recepce na Hradě, která ji čeká. Na prezidenta Zemana se těší. A chystá se ho i obdarovat.

"Namaluju mu celou rodinu. Dědeček má kudrnatý vlasy. To zvládnu... To jsem já a tohle jsou moje šatičky," říká Janička a ukazuje na postavičku ve žlutých šatech. Na obrázku nesmí samozřejmě chybět ani její maminka.

Dědu nenamalovala náhodou. "Mám ho moc ráda," řekla Janička deníku Aha! "Bála jsem se, že zemře," dodává. Obavy měla oprávněné. V červenci 2012 totiž byla s dědou na chatě u Kostelce nad Černými Lesy. A zachránila mu život.

Když děda-diabetik upadl do komatu, dělily ho od smrti podle doktorů pouhé minuty. Janička se dala na rychlý útěk pro pomoc k sousedům. "Jen díky duchapřítomné dívence vše dopadlo dobře," přiznává mluvčí středočeské záchranky Nina Seykorová. Janička je nyní díky Aha! nominována na záchranářský čin roku.

Video  Janička půjde na audienci k prezidentovi  - Karel Kopáč
Video se připravuje ...

dzery ( 21. května 2013 15:45 )

Holčička se zachovala správně a s.Zeman toho hned využil k zviditelnění,uvidíme co bude dál.

krupan10 ( 21. května 2013 13:14 )

ale no tak sukine, už toho nech

vilka ( 21. května 2013 12:24 )

manolla1 ( 21. května 2013 12:00 )

Šikovná - bystrá holčička , mnohdy se tak nezachová ani dospělý člověk ...

annakarenina ( 21. května 2013 12:00 )

Janicko, jsi moc sikovna holcicka! Preji Tobe i Tvemu dedeckovi hodne stesti.

Zobrazit celou diskusi