Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klausův poradce Jakl: Cyklisté smrdí a zamořují vzduch! Dostal za to anticenu

Ladislav Jakl dostal anticenu od ekologů z Dětí Země, jeho guru Klaus však má hned dvě!
Ladislav Jakl dostal anticenu od ekologů z Dětí Země, jeho guru Klaus však má hned dvě!  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
26. dubna 2013
15:19

Ministr životního prostředí Chalupa (ODS), ani Klausův bývalý poradce Jakl si tahle ocenění za rámeček nedají. Dostali totiž anticeny od ekologů za jejich skutky. Jakl za vyjádření, ve kterém vyzýval ke zrušení cyklistiky!

Anticena Ropák za největší ekologický "zločin" se uděluje pravidelně každý rok, tentokrát to bylo již po jedenadvacáté. Dostal ji ministr životního prostředí - Tomášovi Chalupovi (ODS) ji ekologové z hnutí Děti Země přisoudili za návrh zákona o Národním parku Šumavu, za nečinnost, či naopak za podporu výstavby dvou jaderných bloků v Jaderné elektrárně Temelín.

Jakl: Zakažte cyklistiku

Vedle Ropáka však ekologové udělují i Zelenou perlu za největší antiekologický výrok. Získal ji Ladislav Jakl, tajemník někdejšího prezidenta Václava Klause. A to za své vyjádření, které zveřejnil loni v prosinci na svém webu v článku Cyklistiku je nutno okmažitě zakázat.

"Nevěřte cyklomaniakům, že kolo je pokrok, že kolo je čistota a zdraví. Čuchněte k jejich propocenému triku a budete mít jasno, kdo tu zamořuje vzduch. Pachem i hloupými argumenty. Cyklistiku není třeba podporovat, ale naopak zakázat," napsal Jakl a popudil nejen ekology.

Klaus má anticenu hned dvakrát

Loni přitom získal obě anticeny bývalý ředitel Národního parku a CHKO Šumava Jan Stráský. Jakl se však v Zelené perle dotahuje na svého guru Klause, který ji obdržel již dvakrát.

Poprvé Klaus anticenu získal za výrok v Právu z roku 2005: "Občanská společnost je polemika se svobodnou společností! A je povinností každého demokrata ze všech svých sil, do konce svých věků proti ní bojovat!"

Podruh Děti země Klause odsoudili za výrok z Hospodářských novin z roku 2007: "Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci."

4858 ( 24. dubna 2015 12:59 )

Jakl si článkem "Zakažme cyklisty"jen udělal ironickou srandu kterou mu ti zelení aktivisté celou sežrali,já mu na jeho článek někdy před rokem skočil taky ale to jsem v sobě měl 8 piv ale ti co mu teď dali anticenu byli střízliví,já se z toho vyspal ale tihle nemají z čeho stejně jako ten ministr Mládek

capoturno ( 27. dubna 2013 17:16 )

Rocker Jakl je kuní ksicht. Páchne mu z držky, smrdí mu lofas a nohy. Je to stejný kreten jako Klaus.

gamehoror ( 27. dubna 2013 16:17 )

No myslím že každý recesista se bude rád chlubit ropákem roku než nějakým jiným oceněním která jsou stejně trapná. Klidně bych si ropáka roku za rámešek dal a vystavil někde na přiléhavém místě jako je WC

zadnice ( 27. dubna 2013 10:48 )

Cyklistiku není třeba podporovat, ale naopak zakázat," napsal Jakl a popudil nejen ekology. Ten Jakl je VŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮL jak anděl!!!

jarypadlo ( 27. dubna 2013 09:39 )

A tenhle Jakl/Medveděv chtěl kandidovat na prezidenta-tedy měli bychom zde Kreml/Hrad a Klaus/Putina?Už vím kam kdo patří!

Zobrazit celou diskusi