Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemanovo bezpečí pohlídá Bartákův kontroverzní náměstek z kauzy CASA!

Miloš Zeman dnes jmenoval nového šéfa hradní bezpečnosti: Jana Fulíka (vpravo)
Miloš Zeman dnes jmenoval nového šéfa hradní bezpečnosti: Jana Fulíka (vpravo)  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
26. dubna 2013
14:40

Miloš Zeman dnes oficiálně jmenoval dalšího člena svého prezidentského "dream teamu". A tentokrát došlo na značně kontroverzní osobu - bývalého náměstka na Bartákově ministerstvu obrany Jana Fulíka, který má v profesním životopisu nepěkný škraloup. Bude mít nyní na starost pohlídání Zemanovy bezpečnosti.

Miloš Zeman dnes vsadil na nového "koně" a vzbudil tím rozruch. Šéfem hradní bezpečnosti jmenoval Jana Fulíka.

Fulík má za sebou pestrou minulost na ministerstvu obrany. Dělal nejprve poradce Martinu Bartákovi, který si jej po nástupu do funkce ministerstva obrany vytáhl mezi své nejbližší spolupracovníky - a dosadil jej na post náměstka pro zahraničí.

Jenže byl to údajně právě Fulík, kdo stál spolu s Bartákem za podivným, předraženým a nevhodným nákupem dopravních letounů CASA, kvůli kterému je stíhaná exministryně Vlasta Parkanová...

Vedle toho také Fulík prosazoval později zrušený miliardový projekt výstavby nových pavilonů v Ústřední vojenské nemocnici. Když pak do čela ministerstva nastoupil Alexandr Vondra, Fulíka zbavil funkce.

Teď však na Fulíka čeká zcela nová štace - na Hradě v Zemanově týmu. "Prezident republiky Miloš Zeman dnes jmenoval s účinností od 1. května 2013 Jana Fulíka do funkce ředitele bezpečnostního odboru Kanceláře prezidenta republiky," potvrdila mluvčí Hana Burianová.

anka ( 27. dubna 2013 01:07 )

misto zrizence mu chteji koupit testovac alkoholu za milion....radsi bych ten milion dala nekomu, kdo se konecne zacne konecne pracovat na nejakem planu jak z toho ekonomickeho svrabu ven a mel nejakou vizi pro budoucnost nasi zeme....

sores ( 26. dubna 2013 20:09 )

To mi hlava nebere, dědek Klaus už není prezident a přitom se dnes jel nacpat s manželkou a syny včetně manželek do Lán se Zemanem.Jsou oba z jednoho kotce a Zeman na Klause nedá dopustit.Klaus se bude dál s.rát do politiky včetně jeho ženy.Je to jedna velká pakáž na blití.

wandzi ( 26. dubna 2013 19:17 )

odlisny ( 26. dubna 2013 15:24 )

pod dubem, za dubem, tam tě oškubem!

xxxx678 ( 26. dubna 2013 15:11 )

Tak snad prezident ví,co dělá...a koho si tam bere.?Fulík oficiálně z ničeho obviněn nebyl

Zobrazit celou diskusi