Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krize v Praze: TOP 09 vypověděla ODS koaliční smlouvu na magistrátu!

Pod pražským primátorem Bohuslavem Svobodou se houpe židle. Pražská koalice TOP 09 a ODS je u konce
Pod pražským primátorem Bohuslavem Svobodou se houpe židle. Pražská koalice TOP 09 a ODS je u konce  (Autor: čtk)
Autor: ČTK, ljš - 
20. května 2013
21:00

Koalice na pražském magistrátu je mrtvá. TOP 09 dnes vypověděla smlouvu s ODS. Udrží se primátor Bohuslav Svoboda (ODS) ve svém křesle?

Vedení pražské TOP 09 na večerním jednání podle očekávání vypovědělo koaliční smlouvu s ODS. Stalo se tak po dlouhodobých neshodách v koalici. Novinářům to řekl náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09). Pro TOP 09, která zvítězila v komunálních volbách, se nyní otevře prostor pro další vyjednávání.

Jednou z možností je uzavření nové koaliční smlouvy s ODS. TOP 09 ale avizovala, že bude žádat přerozdělení kompetencí v radě, především co se týká dopravy, financí a majetku, které nyní ovládají radní za ODS.

Další možností je pak nová koaliční smlouva - mezi TOP 09 a ČSSD. Sociální demokraté v minulosti několikrát zopakovali, že jsou ochotni se Schwarzenbergovou stranou jednat.

Primátor Svoboda označil současný stav věcí na magistrátu za "prachsprostý boj o moc". "Záře primátorského řetězu některé z členů TOP 09 natolik oslnila, že jedná v rozporu se všemi pravidly politiky," dodal.

radar666 ( 21. května 2013 09:17 )

Nevím ,čemu se všichni diví. Že je TOP 09 bandou křiváků ví i malé dítě a že vypověděli koalici další bandě zlodějů? No to se dalo přece čekat. Dva zloději na kupě peněz se nikdy nedohodnou,to je stará pravda. A teď tedy milí Pražané vidíte,po kom jste byli v prezidentské volbě tolik pobláznění. Celá Praha volila von Kárla a teď vám ty jeho ovečky ukázali,zač je toho loket.Pak se někteří politici diví jak malé děti,že komoušům stoupají preference.Aby ne,když jim k tomu těma svýma zlodějskýma eskapádama sami pomáhají.Modré straky se už úplně odrovnali a tak to nyní zkouší Kalouskovi hyeny.Podle pořekadla :Co můžeš tak urvi,co nemůžeš tak zku.rvi. !A o to jim jde především.

moiaza ( 21. května 2013 07:52 )

Vážení, začíná předvolební boj o koryta. Některá hyeny vyčkávají, některé útočí hned. Modrá zdechlina vypuzuje plno blech, a ty hledají kožich, kam by se skryly. Jak průzračné! Ještě že v této zemi máme mnoho bezmozků, kteří tohle nikdy nepochopí. Na jejích myšlení je to strašně složitá věc.

gogo ( 21. května 2013 07:24 )

Psi se perou o kost...

krupan10 ( 21. května 2013 06:06 )

jsou to ku.rvy nenažraný

horstfuxteleshop ( 20. května 2013 21:47 )

hahahahaha, to je dobře, ať chcípnou

Zobrazit celou diskusi