Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlípný úředník civěl ženě do výstřihu: Řekla mu úchyle, teď mu musí platit

Úředník ženě prý příliš civěl do dekoltu, ona mu vynadala a teď za to musí platit pokutu - ilustrační foto
Úředník ženě prý příliš civěl do dekoltu, ona mu vynadala a teď za to musí platit pokutu - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, šim - 
9. dubna 2013
17:34

Spor o prsa! Ten vede žena z Plzně s úředníkem tamního magistrátu. Během úředního jednání jí údajně upřeně a nekontrolovatelně hleděl na prsa. Žena mu na obranu od plic řekla, co si o něm myslí. Soud to však posoudil jako útok na úřední osobu a žena musí platit pokutu.

Ve Spojených státech by to bylo považováno za postihnutelný harašment, u nás je potrestána žena, která se proti nepříjemným pohledům muže ohradila. Asi je u nás úředník víc než člověk…

Žena se s úředníkem opakovaně setkala v přestupkovém řízení na plzeňském magistrátu. V jednom písemném vyjádření namítala, že je podjatý. Údajně jí "permanentně zíral na poprsí s fascinací tak zjevnou, že mohla naznačovat fetišisticko-sadomasochistickou aberaci".

Úředník podle ženy v dané situaci nebyl schopen postupovat objektivně. "Cítil naopak potřeby zcela jiné a dával je najevo takovým způsobem, že jsem si připadala jako kořist před úporným dravcem," napsala žena.

Vynadala mu do úchyláků

Žena si jeho jednání nenechala líbit a úředníkovi vynadala. Toho však její slova prý hluboce urazila. Muž nerozdýchal, když žena naznačila, že trpí sexuální úchylkou.

Úřad jí za údajnou urážku vyměřil pokutu 2000 korun. Krajský soud v Plzni ale na základě správní žaloby toto rozhodnutí zrušil. Sice uznal, že výroky dosáhly intenzity hrubých urážek, ale vytkl úřadu, že neposoudil, zda žena mohla výpadem vůči pracovníkovi magistrátu závažně ztížit postup správního orgánu v řízení. Podle rozsudku NSS ale ztížení postupu v řízení není nutnou podmínkou pro uložení pořádkové pokuty. Plzeňský soud se tak musí případem zabývat znovu.

Žena se asi pokutě nakonec nevyhne. Také Nejvyšší správní soud totiž její výroky označil za hrubě urážlivé, a to zejména náznak, že úředník trpí sexuální úchylkou. "Pokud si taková tvrzení žalobkyně dovolila k oprávněné úřední osobě, zcela nepochybně tím vyjádřila despekt ke správnímu řízení jako celku a její podání lze chápat rovněž jako útok na důstojnost správního řízení," stojí v rozsudku senátu s předsedou Janem Passerem.

zadnice ( 10. dubna 2013 10:28 )

Bohužel i takové krá.vy se rodí!!!

hu2hu ( 10. dubna 2013 08:46 )

Každému je přece jasné, že ženy nosí oblečení s výstřihem jenom proto, aby jim lépe dýchala kůže po těle.

vary ( 10. dubna 2013 08:37 )

Je to taky. Krá.va si myslela, že tam vyvalí špekatý kozy a on se zesere.

vary ( 9. dubna 2013 21:25 )

No buďme rádi, že to tady neni jako v Júesej. TAm ty krávy berou jako harašment i podívání se na ní.

vary ( 9. dubna 2013 21:22 )

Dobře jí tak čůze. Vezme si výstřih až na pi.ču a myslí si, že se rozhodne v její prospěch. Asi ty kozy měla hnusný, když se na ní vysral.

Zobrazit celou diskusi