Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hádka na pražském magistrátu: TOP 09 chce odejít z koalice

Pražský primátor Bohuslav Svoboda
Pražský primátor Bohuslav Svoboda  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
24. dubna 2013
13:19

Pražská koalice TOP 09 a ODS se ocitla v další vážné krizi. Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) v úterý kvůli neshodám předčasně ukončil jednání rady. TOP 09 hrozí odchodem z koalice. Předseda zastupitelského klubu TOP 09 Jiří Vávra ČTK řekl, že strana o dalších krocích rozhodne do pátku. ODS ale vášně tlumí. Podle šéfa klubu ODS Ondřeje Pechy koalice normálně spolupracuje.

Vávra tvrdí, že koaliční partner odmítá spolupracovat. "ODS shodila pod stůl dlouho projednávané materiály," uvedl. "Koalice je ve vážné krizi. Musíme zvážit další kroky," řekl. Rozhodnutí podle něj patrně padne na klubu TOP 09 po čtvrtečním zasedání zastupitelstva. "Myslím si, že situace není tak fatální, abychom museli rozbíjet koalici, která normálně funguje," oponuje Pecha. ODS ale v úterý otevřela další dohodovací řízení.

Spor se rozhořel na úterním jednání rady. TOP 09 se neúspěšně pokusila zařadit na program jednání dlouho připravovaný materiál ohledně reorganizace magistrátu. První náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09) pak vetoval materiály, které do rady předkládala radní za ODS Aleksandra Udženija (ODS). Po neshodách primátor jednání ukončil.

Radní Udženija už v úterý ČTK řekla, že ODS pozastavila projednávání reorganizace kvůli "věcným chybám" a nekoncepčnosti materiálu. Zastupitelský klub ODS pak ve večerních hodinách otevřel dohodovací řízení ohledně reorganizace a parkovacích zón, jejichž zavedení rada minulý týden odložila. Vedení Prahy už nyní vede smírčí řízení ke sporným otázkám, jde zejména o financování dopravního podniku, stavbu tunelu Blanka.

jura1 ( 24. dubna 2013 14:30 )

Je to sranda veliká, jak Topka stále jakoby utíká. Lidé z toho mají srandu a určitě budou volit tuto přeběhlíků politickou bandu.

ppadys13 ( 24. dubna 2013 14:28 )

ať táhnou do ***e

hejhej ( 24. dubna 2013 14:03 )

 TOPka neustále vyhrožuje,nejen na pražském magistrátu,ale i ve vládě.Připadají mi jak malé děti, trucují,když není ,jak si oni přejí.TOPka je sekupení přeběhlíků,vlastně se není čemu divit.

japos22 ( 24. dubna 2013 13:21 )

Teče jim do bot a tečou jim nervy

Zobrazit celou diskusi