Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mirku, chyť mě za tlapku a pojď: Korejci koupili podíl v ČSA za 67,5 milionu

Autor: shp - 
11. dubna 2013
14:15

Prodej části ČSA byl podle ministra financí Miroslava Kalouska kvůli ztrátovosti aerolinek nezbytností. Na galavačeru k prodeji aerolinek ale potřeboval pomocnou ruku. Tu mu poskytl předseda představenstva Korean Air Jang Ho-čo. A ruku v ruce jim to slušelo!

Jihokorejský dopravce Korean Air získal podíl v Českých aeroliniích. Za 44 procent akcií zaplatí 67,5 milionu korun. Jde o přiměřenou částku, alespoň podle analytiků, kteří brali v potaz dlouhodobou ztrátovost aerolinek.

Tohle je začátek krásného přátelství

Na galavečeru podepsání prodeje samozřejmě nemohl chybět premiér Petr Nečas, ani ministr financí Miroslav Kalousek. Ten si celý večer, na kterém byly ke spatření atraktivní jihokorejské letušky, patřičně užil. A dokonce si našel kamaráda. Tím se mu stal předseda představenstva Korean Air Jang Ho-čo.

Sympatické dvojce to ruku v ruce slušelo

Z pódia, kde oba řečnili, odcházeli ruku v ruce jako nerozlučná dvojka. Je dobře, že si Mirek našel nového kamaráda, protože v průzkumech popularity u českých voličů zrovna neválí. Podle jeho vlastních slov je to tím, že správný politik musí dělat nutná a nepopulární rozhodnutí.

osinek ( 13. dubna 2013 17:07 )

Neblábol debile BURELI! Za 7 let vlády pravice, kdy byly ve vedení ČSA takové HVĚZDY jako odéesačka Řápková (známá to absolventka profláklé plzeňské právnické fakulty), Kočárník, letecký EXPERT Vondra atd prodaly ČSA majetek (tj. ODS a TOP 09 byly u podivných kšeftů) za skoro 15 miliard korun! Přitom ti odéesáčti "experti" brali každoročně za svoji vysoce expertní práci (Řápková, Kočárník, Vondra bic o letecké dopravě nevědí) milionové odměny!!!! Majetek ČSA zmizel v nedohlednu a nyní Korejci převzali ČSA s desítkami letadel za směšnou částku nepokrývající ani cenu 1 menšího turbovrtulového letadla!!!To je zločin! A co rozkradený majetek ČSA definitivně zmizel!!

osinek ( 13. dubna 2013 16:57 )

To je neskutečné! Korupční ministři jako Míra (Padák)Kalousek to zde vedou od desíti k pěti a ještě se daňovým poplatníkům drze tlemí do ksichtu!! To je neskutečné! Chce to okamžitou defenestraci!!

rudyptak48 ( 13. dubna 2013 08:51 )

Teď jsme se stali opravdu kravským lejnem EU, ozdobeným třešničkami, na vrcholu kterého se tyčí Zeman, stejně jak to umělec znázornil na jeho výstižném sousoší. Prodej čehokoliv pod cenu je v tomto procesu nezbytným důsledkem.

krupan10 ( 11. dubna 2013 20:22 )

Kalousku gratuluji, to neni ani na nový motor do Boeingu

poletucha ( 11. dubna 2013 19:27 )

tenkrat, stal rohlik 0.30 a deset deka salamu, to bylo salamu Skoda,co z "vlajkove lodi" udelali

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa