Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec radního Richtera: Exmilenec krásky Kuchařové odhalil rozkol v ODS

Autor: simao, ČTK - 
26. dubna 2013
10:34

Vedle Borise Šťastného oznámil včera svůj záměr, odstoupit z pražského zastupitelstva, i starosta Prahy 10 Milan Richter (ODS). Zajímavá je na něm řada věcí. Třeba to, že je exmilencem krásné Taťány Kuchařové, ale i jedním z nesmiřitelných kritiků primátora Bohuslava Svobody, poukazujícím na to, že uvnitř ODS jsou stále značné třecí plochy.

Pražským magistrátem zmítá kauza Opencard, kvůli které padlo obvinění na desítku radních, včetně primátora Svobody. Bují však také neshody mezi TOP 09 a ODS. Že však tábor "modrých" není jednotný, dokázalo rozhodnutí dvou radních vzdát se svých postů. Svůj odchod oznámili Boris Šťastný a Milan Richter (oba ODS). Nesouhlasí prý se způsobem vedení radnice.

Boj uvnitř ODS

K vnitrostranickým problémům ODS však primátor Svoboda ČTK řekl, že těmto radním vyhovovala doba "starých pořádků a kamarádčovství", která už na radnici skončila. "Nebyli schopni najít své místo v transparentním prostředí současné radniční koalice," uvedl primátor.

Šťastný a Richter však tvrdí opak, podle nich na radnici stále tahle doba netransparentnosti a podivných zakázek pokračuje. Důkazem pro to má být i aktuální trestní stíhání kvůli zakázce pro firmu Haguess v kauze Opencard. V zastupitelstvu je nahradí místostarosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík a Ivan Vinš (oba ODS). Richter přitom platil za kritika Svobody dlouhodobě.

Richter: Schůzka s kmotry a milenka Kuchařová

Sám Richter však měl v minulosti problémy. Zpočátku působil jako radní pro oblast kultury. Tehdy proti němu ale podepsalo více jak 20 tisíc lidí petici na jeho odstoupení kvůli navrhovanému grantovému systému města. Chtěl prosadit, aby třeba divadla dostávala dotace podle toho, kolik prodají vstupenek. A kritiku sklidil i za svěření významných památek do správy firmy ABL, za kterou stál v té době Vít Bárta.

Poté Richter zastával post náměstka primátora pro oblast evropských fondů a protikorupční politiku. Koncem listopadu 2011 však byl jedním z účastníků setkání v Obecním domě, kterého se kromě špiček ODS účastnili i pražští kmotři Tomáš Hrdlička a Roman Janoušek, či tehdejší náměstek policejního prezidenta Vladislav Husák.

Richter podniká v módní branži a je ženatý, jeho životní partnerkou je modelka Kristýna Lebedová. Známý však byl i jeho takřka dvouletý vztah s misskou Taťánou Kuchařovou.

zalesak2013 ( 26. dubna 2013 17:05 )

Je vidět, že řevnivost mezi politiky a politickými stranámi nezná meze. Když se politikům nedaří prosadit svůj záměr, nebo strana ztrácí na popularitě, tak honem změní kabát a vstoupí do strany, která je na výsluní. A voliči mu dají preferenční hlasy a on opět je na geroj.

conjar ( 26. dubna 2013 14:51 )

... už je nakradeno,výhodně skoupeno a zajištěno tak se mějte! Valíme tam kde to ještě půjde.Pac a pusu Míla.

janina7777 ( 26. dubna 2013 14:12 )

od tebe viď....

decathlonova-matka ( 26. dubna 2013 14:07 )

s tou Kuchařkou to byla kamuflage, Richter je jako každý odesák buzimír

ninga ( 26. dubna 2013 13:30 )

jsem četla "odhalil rozkrok"

Zobrazit celou diskusi