Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanova rychloléčba: Vyhnal virózu z těla panáčkem?

Fotografie
Miloš Zeman se kymácel u korunovačních klenotů  (Autor: internal)
Autor: simao - 
13. května 2013
05:00

Mezi diváky, kteří tleskali zahájení Pražského jara, nechyběl ani prezident Miloš Zeman. O jeho účasti se však chvíli pochybovalo. Ještě ve čtvrtek totiž nevypadal Zeman na Hradě vůbec dobře a sotva se udržel na nohou. Mohla za to prý viróza, což se podle první dámy Ivany Zemanové může ostatně přihodit každému. Jenže Zeman nakonec předvedl rychloléčbu. Co mu pomohlo?

"Myslím, že je o něho dobře postaráno jako vždy," řekla novinářům první dáma Ivana Zemanová o víkendu na dostihovém závodišti v Mostě, kam vyrazila poprvé sama, bez doprovodu svého muže. Nad hipodromem se proháněly tmavé mraky a Zemanová konstatovala: "V téhle době není problém chytnout virózu, protože počasí je velice proměnlivé."

Právě viróza pak byla oficiálním zdůvodněním Zemanova zbědovaného stavu při přesunu korunovačních klenotů na Hradě. Motal se, vypadalo to, že mu každou chvíli doslouží nohy, nejednou se musel opřít, koulel očima, i ve studeném prostředí Svatovítské kaple a Vladislavského sálu se pořádně zapotil. A klenoty odemykal svým klíčem podstatně déle, než Nečas, Duka a další klíčníci.

Nakonec však Zeman ceremoniál ustál a podle mluvčí Hradu po něm zalezl v Lumbeho vile do postele. Již v neděli ale působil v Obecním domě na Pražském jaru svěží jako rybička! Co mu pomohlo?

Zemanova rychloléčba: Doplnit hladinu?

Lidovým receptem na "vypálení bacilů" je panák něčeho ostřejšího. Jenže právě alkohol se mohl podepsat na Zemanově čtvrtečním stavu. Před ceremoniálem totiž popíjel na ruském velvyslanectví. Samozřejmě jen ze slušnosti a s mírou, jak se na hlavu státu sluší a patří. "Pokud mě někdo v životě viděl opilého, ať se přihlásí," vyzýval ostatně Zeman sebejistě během prezidentské kampaně.

"U Miloše Zemana jsem pozoroval hlavně jeho zálibu v alkoholu, kdy ztrácel určitou sebekontrolu," nechal se však před časem slyšet režisér Tomáš Kudrna, který v rozhovoru pro MF Dnes odhaloval pozadí vzniku časosběrného dokumentu Občan Havel. V něm si Zeman dává s někdejším prezidentem s chutí svou oblíbenou becherovku. "Kdekoliv jsme točili, tak vzniklo x záběrů, kde si Miloš Zeman říká o popelník, o skleničku," přiznává režisér.

O Zemanově kladném vztahu k alkoholu zkrátka nemohou být pochyby. "Když jsme s ním natáčeli třeba třikrát během jednoho dne, tak jsme viděli, jak alkoholovou hladinu neustále udržuje: dopoledne na diskusi Zlatá koruna vypil dvakrát dvě deci vína, pak přišel třeba do Českého rozhlasu, kde už mu pan ředitel naléval koňáček a Miloš Zeman mu říká: Pokud už je teď za chvíli přímý přenos, já to nemám dopité, takže se sem pak vrátím. A generální ředitel na to: No to já tady ale už bohužel nebudu. A Zeman: To nevadí, ten koňak tady ale bude," přidal Kudrna úsměvnou historku z natáčení.

Pomohlo tedy Zemanovi vypocení se v posteli, a nebo jen prezident během své "virózy" doplnil hladinu alkoholu? Jedno je jisté, za image milovníka alkoholu si může sám.

Video  Miloš Zeman se kymácel u korunovačních klenotů  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

beataparri ( 19. května 2013 15:09 )

Ahoj, prave se mezi lidma siri novinka, jak vydelat penize na netu. Najdete to na - Prozrazeno.WZ.cz - Ja si takto vydelavam uz asi mesic a jsem spokojena. Bylo by ale dobre se na to podivat rychle, protoze to uz brzy nebude mozne!

horak47 ( 15. května 2013 09:47 )

Dejte už panu Zemanovi pokoj,no tak se ožral,vyspal se z toho a vše běží dál,horší bude až ho odsoudí za Mosteckou uhelnou.

evita5555 ( 14. května 2013 00:29 )

Ale mne je srdečne jedno, čo ten človek robí, tú virózu si vymyslel nejaký cvok, ale úplne zbytočne. Ja som toho človeka videla a mne pripadal ako človek tesne pred kolapsom. Ak bol ale predsa len ožratý, načo ho tam trepali? Mali vyhlásiť virózu a klúč strčiť niekomu do paprče, aby to odomkol. Keď chrochták Vašek zľahol, tiež ho neťahali z nemocnice. Totálne zlyhal jeho štáb.

kakamilek ( 13. května 2013 15:18 )

Doufám,že se to hovado co nejdříve uchlastá.

cyrilko ( 13. května 2013 14:31 )

I keď máte bratia Česi prezidenta s neistou chůzi, zato máte aspon prvú dámu, ktorá je normálna a dá sa na ňu pozerať na rozdiel od krasavice slovenskej Lívie , ktorou nám chce Zeman ozdobiť Bratislavu. Náš šašek prezident, ktorý vo vete s troma slovami urobí tri hrubé chyby má síce istejší krok ako Váš prezident, zato tá hlava a morálka je úplne beznádejná.

Zobrazit celou diskusi