Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Sláva na ruské ambasádě: Dorazili Zeman a Klaus, i Dejdar s nohavicemi na Havla

Autor: simao - 
9. května 2013
15:35

68 let od konce druhé světové dnes na ruském velvyslanectví v Praze oslavila řada osobností. Proslov měl Miloš Zeman, nechyběl exprezident Václav Klaus, přihlíželi váleční veteráni, členové Nečasovy vlády, i herec Martin Dejdar. Dorazil v kalhotách s krátkými nohavicemi, připomínajícími zesnulého Václava Havla.

Proslovu se ujal Miloš Zeman. Oprášil ruštinu a s ruským velvyslancem se shodl třeba na tom, že by v Česku měly mít výrazně vyšší podíl investice z účtů ruských boháčů. Zemana by prý uspokojilo, kdyby se objem ruských investic v Česku rozrostl během příštích několika let ze současného 0,8 procenta na 2 až 4 procenta.

Vedle toho český prezident poukázal i na možnou spolupráci s Ruskem v souvislosti s chystanou dostavbou Jaderné elektrárny Temelín. O dostavbu mají totiž zájem rusko-české konsorcium firem Škoda JS, Atomstrojexport a Gidropress, Ale také americký Westinghouse.

Dnešní recepce před ruským velvyslanectvím v Praze-Dejvicích se pak vedle Zemana účastnili třeba i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, který tentokrát při proslovu neusnul, Petr Nečas, z řad sociální demokracie Zdeněk Škromach, šéfka Suverenity Jana Bobošíková, miliardář Babiš a další.

Dorazil i herec Martin Dejdar s "havlovskými" kalhotami, či exprezident Václav Klaus. S ním a s jeho ženou Livií Zeman několik minut na zahradě velvyslanectví hovořil. O čem? Možná o Zemanově podpoře plánu poslat Livii jako velvyslankyni na Slovensko.

vary ( 10. května 2013 12:09 )

Rusáci zasraný. Národ hnusnejch, špinavejch psů. Američani jsou o ho.vno lepší. Obojí jsou dobytci.

reggina ( 10. května 2013 06:40 )

Americanu zemrelo ve valce neco pres 300 000, ztraty sovetu kolem 28 mil.

reggina ( 10. května 2013 06:34 )

Za tohle by se stydel a i bulvar . Vypada to na nejaky B-vy film.

namoroman ( 10. května 2013 00:08 )

Pro anka:Psala jsi že nás osvobodili Američani Víš kolik zemřelo při osvobozování Američanů?Já ne.Rád si to přečtu od Tebe,kolik jich bylo.Jen tak mimochodem Sovětských vojáků padlo za ČSR (na našem území) 140 000

namoroman ( 9. května 2013 23:59 )

Jasně Američani 900 a Rusové2-3 000 vědců Takovou kravinu jsem nečetl Fakt dobré-ha,ha,ha. Víš co to je tolik vědců?To v Německu na rakety ani nemohlo být! V tom se vyznám zase já.Raketové inženýrství stálo tehdy na pár vědcích.V Americeto byl Von Braun,který vedl Am.kosmický program.Kdyby nebylo jeho tak by Amíci byli v pr.deli.A nebylo to o kontraktu,ale Amíci ho v podstatě unesli a dlouho to tajili.Ze začátku dělal v podstatě zadarmo!Rusové měli plány Němců a měli hlavně svoje lidi(Koroljov) a teoretik Ciolkovskij-světový machr č.1.Samozřejmě byli i tam Němečtí vědci a konstruktéři.No ...trochu vám tam u vás blbnou hlavu.

Zobrazit celou diskusi