Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek se směje Zemanovi: Ke klenotům prý přibyla šavle! A další vtipy z internetu

Autor: ljš - 
10. května 2013
15:27

Zahájení výstavy korunovačních klenotů je sice slavnostní, ale obyčejně vcelku nudná událost. Miloš Zeman se však svou údajnou "virózou" postaral o to, že o ní dnes mluví skoro celé Česko. Včetně ministra financí Kalouska, který si na Zemanův účet pěkně zavtipkoval.

Miloš Zeman se ve středu posmíval Karlu Schwarzenbergovi za to, že u jeho projevu v Poslanecké sněmovně usnul, včera však při zahájení výstavy korunovačních klenotů také nebyl zrovna ve formě.

"Já jsem to sice neviděl, ale v pátek jsem slyšel, že chybělo málo a ke korunovačním klenotům, koruně, žezlu a jablku, přibyla ještě šavle," řekl serveru iDNES.cz ministr financí Miroslav Kalousek.

Podle své mluvčí Hany Burianové skolila hlavu státu viróza, která způsobila jeho vrávoravou chůzi, pocení a velmi nejistý krok. To, že se prezident takto obětoval a i přes zákeřnou chorobu se ceremoniálu zúčastnil, však internetoví vtipálci vůbec neocenili a naopak ji okamžitě začali spojovat s jeho zálibou v alkoholu.

Video  Miloš Zeman se kymácel u korunovačních klenotů  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

O zábavné statusy a koláže na sociálních sítích tak není nouze. Mnozí se těší, jak budou v práci nebo před manželkou dvěma promile od nynějška  říkat viróza. Nechybí pochopitelně ani narážky na to, že se Zemanovi říká "český Jelcin". Ostatně na to nejlepší z reprezentativního vystupování tohoto ruského exprezidenta se podívejte na videu:

Mimochodem Becherovka se rozhodla nastalé situace využít a chystá prý nový produkt:

 

cipisek134 ( 16. května 2013 14:35 )

enriko:

valesovavera ( 16. května 2013 13:30 )

Jestli pan Kalousek je charismatický člověk tak jsem číňan.Ale šavli tam by asi hodil brzy.

enriko ( 16. května 2013 06:51 )

Kalousek je charismatický, chytrý a vtipný chlap. Pro ty pode mnou nemluvil o sobě, nýbrž o panu prezidentovi, tak se nerozčilujte. Je něco jiného se namazat z radosti ze života a něco jiného vykonávat v tomto stavu státnické úkony. Tu šavli si v ten okamžik dokázal představit asi každý. Kdo ne, nechť si pustí video. Když se namaže mladý člověk, nebývá to pěkný pohled ale u starého, uslintaného dědka je to hnus velebnosti. Pan Zeman se úspěšně blíží Jelcinovi.

123automobil ( 15. května 2013 15:17 )

hakari.takara ( 15. května 2013 11:53 )

Kalousek, ten má co říkat... http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/10571-podivejte-se-jak-kalousek-hodil-savli -v-primem-prenosu-a-to-se-smal-zemanovi.aspx

Zobrazit celou diskusi