Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vrávoravá viróza prezidenta Zemana: Takhle to začalo?!

Autor: Vera Renovica, mokk - 
11. května 2013
05:00

Vrávoral a potil se. Kdo viděl prezidenta Miloše Zemana (68), jak ve čtvrtek sotva odemknul komoru s korunovačními klenoty, zamyslel se nad jeho zdravotním stavem. Co s ním je? Hrad přišel s verzí o viróze. Objevily se však i spekulace, že Zeman jednoduše "přebral" při banketu na ruské ambasádě.

Někteří spekulovali, že byl Zeman na ceremoniálu »společensky unaven« z ruské ambasády, kterou navštívil pár hodin předtím a fotografové ho načapali, jak si připíjí s ruským velvyslancem. Další teorie byla, že ho prostě zmohlo úzké vřetenovité schodiště vedoucí ke korunní komoře v Chrámu svatého Víta, kde jsou uchovány klenoty. O prezidentově fobii ze schodů se totiž dobře ví.

Skolila ho rýma

Hradní mluvčí Hana Burianová však vysvětlila, že v tomto případě jde o vyčerpání spojené s rýmičkou. „Velké množství pracovních schůzek, různých pietních aktů a státnických akcí v posledních dnech a bohužel lehká viróza se trochu podepsaly na panu prezidentovi. Mohu ale ubezpečit, že kromě lehkého nachlazení je zdravotně zcela v pořádku,“ řekla Blesku. Víkend má proto hlava státu strávit v posteli.

Varování doktorky

Přední česká gerontoložka, kterou Blesk kontaktoval, si myslí, že to je všechno prezidentovým bujarým stylem života. „Je to otázka nadměrné zátěže, nadváhy a hlavně návyků. Například alkoholu by měl pít maximálně dvě jednotky denně a okamžitě přestat kouřit,“ řekla docentka Iva Holmerová. Jenže… „Piji tak pět nebo šest skleniček vína a skleniček slivovice tak dvě nebo tři,“ přiznal před časem Blesku sám nejvyšší ústavní činitel. A na to, že se v blízké budoucnosti vzdá »popelníčku«, bychom také nesázeli…

Video  Miloš Zeman se kymácel u korunovačních klenotů  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Co si myslí další klíčníci?

Jan Hrubeš, mluvčí vlády: „Panu premiérovi toto nepřísluší komentovat, jde o osobní záležitost. Pokud je prezident nachlazený, přejeme mu brzké uzdravení,“

Miroslava Němcová, šéfka Sněmovny: „Viděla jsem to, co vy. Závěry si každý udělá sám.“

Lékař a primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS): „Je to otázka, na kterou po zralé úvaze nehodlám odpovídat…“

marfusenka007 ( 13. května 2013 14:22 )

ty musíš mít PŘETCHUTCE s IQ tykve

ilonanovakova ( 13. května 2013 07:52 )

Náš pan prezident Ing. Zeman Miloš je nejlepší hlavou našeho státu ot roku 1848. Kéš na špici naší zemně vydrží stejně dlouho jak jeho přetchutce František Josef První který zpravoval naši zemy šest desetiletí.

hana01954 ( 12. května 2013 12:40 )

ano prosim a pod parou uz prisel.

itartas ( 11. května 2013 22:03 )

Ožran Havel vám nevadil, toho oslavujete jako boha, lesníka chráníte a omlouváte. Oba dva jsou představiteli toho nejhoršího co naši politiku mohlo potkat. Klausovi vděčíme za to,že naše pol. spektrum je široké, chránil naši republiku jak mohl, a co si vysloužil od českých buranů a hlupáků, nic...řeknu vám, že český národ je ten nejhnusnější národ na světě, nic mu není svaté, ničeho si neváží a jenom pomlouvá, uráží a zesměšňuje proto ta naše republika je ve sračkách, právě kvůli té kolosální české nadutosti a blbosti. Vždyť co Češi dokázali, úplný h o v n o ať to vezmu od války, Rusové nás osvobodili, dodnes za to na ně plijete hovada, Němci vás p o j e b a l i pořádně a jim lezete do řiti, no nejste vy hovada?

itartas ( 11. května 2013 21:47 )

jak ty víš, že chlastal nebo se ožral na ruské ambasádě, tys tam snad byla huso?

Zobrazit celou diskusi