Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman po viróze opět na nohou: S první dámou Ivanou vyrazil na Pražské jaro!

Autor: simao, ČTK - 
12. května 2013
20:21

Po viróze ani stopy. Miloš Zeman vyrazil dnes s manželkou Ivanou na zahájení Pražského jara a rozdával úsměvy na všechny strany. Vyléčil se zázračně rychle!

Ve vyprodaném Obecním domě byl v neděli večer zahájen 68. ročník Pražského jara. Ještě více než samotnou hudbu však lidé očekávali příchod prezidenta Miloše Zemana. Ten totiž ve čtvrtek ulehl do postele, údajně s virózou. A to poté, co se podivně kymácel při přesunutí korunovačních klenotů na Pražském hradě. Zeman však dnes všechny překvapil. Přišel s úsměvem na tváři a jistým krokem.

Dorazili primátor a arcibiskup

Kromě Zemana zasedli dnes v sále další představitelé kulturní a politické scény, mezi nimi primátor Bohuslav Svoboda, ministryně kultury Alena Hanáková, či pražský arcibiskup Dominik Duka, který byl osobně svědkem, jak Zemana zmáhala na Hradě jeho viróza.

Video  Miloš Zeman se kymácel u korunovačních klenotů  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Úvod nejslavnějšího tuzemského festivalu obstaral filharmonický orchestr francouzského rozhlasu pod vedením kanadského dirigenta Petera Oundjiana. A již tradičně zazněl cyklus Má vlast od Bedřicha Smetany.

Vůbec první hudební akcí letošního Pražského jara však bylo vystoupení skupiny Žlutý pes na pražském Staroměstském náměstí v rámci maratonského závodu. Dopoledne se jako každý rok před zahájením festivalu uskutečnilo setkání na Vyšehradském hřbitově k uctění památky Bedřicha Smetany.

Na letošní ročník festivalu je připraveno celkem 45 koncertů. V rámci festivalu bude provedeno i šest operních představení nabízených ve spolupráci s Národním divadlem, Státní operou a Pražskou konzervatoří.

krupan10 ( 13. května 2013 11:34 )

lžeš tady akorát ty, ty gumo. Karl von Sairait je skutečnej křivák, něco jako ty

krupan10 ( 13. května 2013 11:23 )

mě zatím nenasral, jen dementní voliči podkoního Karla

krupan10 ( 13. května 2013 11:19 )

většího vola jsem neviděl

krupan10 ( 13. května 2013 10:55 )

to brugal : nedivím se , že takový vůl žije sám bez ženské. S takovým ko.kotem vydržet je nemožné

krupan10 ( 13. května 2013 10:48 )

jseš trochu mimo mísu, ostatně co lze od voličů dementního podkoního Karla očekávat

Zobrazit celou diskusi