Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Záhadná vražda v Chlumci: Kdo ubodal maminku Matěje (14)?

Vražda se odehrála v této řadové vilce na okraji Chlumce nad Cidlinou
Vražda se odehrála v této řadové vilce na okraji Chlumce nad Cidlinou  (Autor: Blesk - Jitka Pecharová)
Autor: Jitka Pecharová - 
20. března 2013
05:00

Záhadná vražda se odehrála v Chlumci nad Cidlinou! Matěj D. (14) přišel v pondělí odpoledne domů ze školy a svoji matku Marii D. (†50) našel v tratolišti krve. Zavolal záchranáře, kteří už ale ženě nedokázali pomoci. Sám skončil v nemocnici.

K tragédii došlo na okraji Chlumce v řadové vilce, v rodině zemědělského podnikatele a ženy, která pracovala v kanceláři. Ti syna adoptovali, když byl malý.

Odpolední šok

V pondělí malý fotbalista zažil svůj nejhorší den. „Po 15. hodině zavolal k matce záchranku. Lékař ale konstatoval smrt,“ řekl mluvčí hradecké záchranné služby Tomáš Ježek. „Byla popíchaná. Měla prý proříznutou tepnu a vykrvácela,“ řekl muž ze sousedství. Matěje lékaři na místě ošetřili a sanitka jej dopravila do nemocnice. Co se mu stalo, policie nesdělila. „Netuším, zda byl převezen kvůli tomu, že byl pořezán, nebo kvůli psychickému rozrušení,“ neřekl nic bližšího ani mluvčí záchranky.

Podezřelý klid

Policie zatím pouze potvrdila, že žena zemřela násilnou smrtí. Bližší informace nechce sdělovat, protože vyšetřování je na počátku. Kriminalisté pracují s několika verzemi. „Mimo jiné pátrají po dvou mužích, kteří se mohli v okolí místa činu pohybovat. Jejich bližší popis zatím k dispozici nemají,“ řekla mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková. Lidé tak spekulují o loupeži, při které pachatelé zabili Marii D. a syna poranili.

Na to, že jde o tragédii s nejasným pozadím, je v místě nebývalý klid. Policie se tu včera nezdržovala, ani nehledala svědky. „Zatím nic nepotřebujeme,“ uzavřela policistka. Lidé v okolí ani nevěděli, kde je otec rodiny. Dům je totiž zapečetěný.