Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hugo, ČAUVES! Venezuela pohřbila prezidenta Cháveze

Autor: shp, ČTK - 
8. března 2013
11:44

Venezuela dnes pohřbívá „svého největšího syna“ Huga Cháveze. Do Caracasu se už sjeli hosté z celého světa. Jde o takovou politickou špičku jako kubánského prezidenta Raúla Castra. Přijel i jeho íránský protějšek Mahmúd Ahmadínežád, který proslul svými šílenými výroky. Tisíce lidí stojí fronty v ulicích, aby mohli spatřit Chávezovo tělo.

Do Venezuely již přicestovaly také hlavy států z Bolívie, Kolumbie, Ekvádoru, Uruguaye, Hondurasu, Peru a Mexika. Pohřbu se zúčastní i španělský korunní princ Felipe. Íránský prezident Ahmadínežád prohlásil, že Chávez byl jako Ježíš

Chávez podlehl rakovině

Spojené státy, které s Caracasem měly napjaté vztahy, bude na pohřbu reprezentovat kongresman Gregory Meeks a jeho někdejší kolega William Delahunt. Chávez v úterý ve věku 58 let podlehl rakovině. O prezidentově zhoršeném zdravotním stavu média spekulovala již krátce po jeho prosincové operaci na Kubě. Po pohřbu bude Hugo Chávez balzamován a vystaven v mauzoleu. 

picpa ( 8. března 2013 14:52 )

Dodavatelé nás válcují! V řadě kategorií rychloobrátkového zboží je tržní význam i jen jednoho dodavatele silnější než 3 největších obchodníků dohromady! Nejmarkantnější je vysoká míra tržní dominance dodavatelů v kategoriích prací a čisticí prostředky, minerální vody, pivo, margarín, káva, sycené nealko nápoje, sušenky. Dalšími kategoriemi s výrazně vysokým tržním podílem největších dodavatelů jsou např. čokoládové výrobky, tuky, jogurty či ovocné džusy, drůbež, vejce... To jsou ale tři čtvrtiny výrobků obsažených v našich nákupních košících. 

Zobrazit celou diskusi