Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chávez má problémy s dýcháním: Nadále ho trápí plicní infekce

Autor: shp, ČTK - 
4. ledna 2013
07:40

Venezuelský prezident Hugo Chávez je po poslední operaci rakoviny z prosince nadále postižen plicní infekcí, která mu brání v normálním dýchání. Nadále tak pobývá v kubánské nemocnici.

„Velitel Chávez čelí komplikacím v důsledku těžké plicní infekce,“ sdělil ministr informací Ernesto Villega. „Tato infekce způsobila dechovou nedostatečnost, která od velitele Cháveze vyžaduje, aby přísně dodržoval podmínky léčby,“ uvádí se v komuniké ministerstva bez dalších podrobností.

Psychologická válka

Vládní zpráva také vyjádřila důvěru v Chávezův lékařský tým. Odsoudila přitom "psychologickou válku", kterou údajně vedou zahraniční média ve vztahu k Chávezovu zdravotnímu stavu. Chávez se neobjevil na veřejnosti od té doby, co byl v kubánské metropoli Havaně minulý měsíc počtvrté za rok a půl operován kvůli rakovině v pánevní oblasti.

Znovu zvolen diktáto...prezidentem!

Autoritářský socialista byl přitom v říjnu zvolen prezidentem země na další šestileté období a 10. ledna by měl být inaugurován. Venezuelská opozice ve středu vyzvala vládu, aby zveřejnila plnou pravdu o jeho zdravotním stavu. Venezuelský viceprezident a Chávezův předpokládaný nástupce Nicolás Maduro se ve čtvrtek vrátil z Havany, kde Cháveze osobně navštívil v nemocnici. Řekl, že, prezident je v komplikovaném a křehkém pooperačním stavu, konkrétní informace o jeho stavu ale nepodal.

danny99 ( 4. ledna 2013 19:25 )

Kobyla1 ty ignorantní blbe kdyby jsi si alespoň zjistil o koho jde a o co se zasloužil než napíšeš takovou věc.. Já se za něj modlim ať vydrží co nejdýl.. A ty táhni odkud jsi přišel dokud se nenaučíš troše respektu!

Zobrazit celou diskusi