Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Neměl na splátky za auto, tak jel vyloupit banku

Lupič při přepadení banky, ze které si ale nakonec nic neodnesl
Lupič při přepadení banky, ze které si ale nakonec nic neodnesl  (Autor: Policie ČR)
Autor: jp - 
13. února 2013
22:47

Pachatele přepadení banky v Třebechovicích pod Orebem dopadla policie po tříměsíčním pátrání. Do peněžního ústavu šel loupit muž (22), který bydlí v obci nedaleko místa činu. Ač byl zaměstnaný, a měl stálý příjem, chtěl si takto obstarat peníze na zaplacení dvou dlužných splátek za koupené auto.

Na loupež se muž podle svých slov nijak zvlášť nepřipravoval. Použil plynovou pistoli, kterou vozil delší dobu ve voze. Před útokem se oblékl do vesty s logem pardubické firmy, kterou ukradl v práci kolegovi z šatní skříňky. S kapucí na hlavě pak přistoupil k přepážce, namířil zbraň na úřednici a požadoval peníze. Žena mu ale řekla, ať odejde, že nic nedostane. Banku tedy opustil a odjel ve voze Škoda Octavia.

Pistoli po přepadení roztavil

„Pistoli krátce po činu zničil v tavící peci ve firmě, kde pracoval a doma v kotli spálil oblečení, které měl na sobě,“ uvedla Ivana Ježková z hradecké krajské policie. Kriminalisté muže lupiče na svobodě, protože se po zadržení přiznal a při vyšetřování spolupracuje. V případě odsouzení mu hrozí až 10 let vězení.

cinderella1 ( 14. února 2013 23:19 )

Proc bych si mela jako sundavat spodni pradlo? Tady jsme snad v bance a ne v nejakem hampejzu! Takze na nejake sprostacinky urychlene zapomen! ... i kdyz je dneska sv. Valentyna.

babicovyjedy ( 14. února 2013 01:03 )

kdybych na tebe namiril sundas si i spodni pradlo ?

cinderella1 ( 13. února 2013 23:54 )

To byla ale velmi odvazna urednice. Na me kdyby zamiril pistoli, tak mu asi vydam ihned vsechny penize na prkno a nezmohla bych se jinak uz vubec na nic. Chtela bych tu pani videt.

Zobrazit celou diskusi