Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čechovi (24) se v Rakousku nepodařilo vyloupit banku, tak přepadl benzínku. Byl to Knírač?

Je nešikovný lupič, který byl dopaden v Rakousku obávaný Knírač?
Je nešikovný lupič, který byl dopaden v Rakousku obávaný Knírač?  (Autor: Týdeník Policie)
Autor: shp, ČTK - 
28. prosince 2012
20:50

Neúspěšný pokus o vykradení banky vedl českého lupiče (24) k tomu, že přepadl benzínku. Tam byl úspěšný. Čecha nakonec dopadli a vyslechli policisté. Možná totiž už dříve v Rakousku páchal trestnou činnost. Podle poznatků české policie se může jednat o sériového lupiče známého pod přezdívkou Knírač.

Nejprve se muž neúspěšně pokusil o loupež v bankovní pobočce v Linci. Jedinou přítomnou zaměstnankyni, pokladní (38), požádal o rozměnění desetieurové bankovky. Když žena otevřela pokladnu, stál najednou za ní s pistolí v ruce a chtěl si vzít hotovost. Pokladní ale začala křičet, což lupiče zahnalo na útěk bez kořisti.

Úspěšný byl na benzínce

Úspěšnější byl tentýž pachatel asi o dvě hodiny později, kdy přepadl čerpací stanici v Linci. Se sumou peněz neupřesněné výše ujel autem, pozorný čerpadlář si ale stihl zaznamenat poznávací značku vozu. Po krátké pátrací akci policisté auto našli a řidiče zatkli.

Do Rakouska jel loupit

Podle posledních poznatků české policie se měl v Linci pohybovat také Knírač. Tento sériový lupič, který přepadl několik bank v České republice, na Slovensku a také v Rakousku. Jedna z bank na dopadení muže vypsala odměnu 500 tisíc korun. Identita muže, který získal přezdívku kvůli výraznému kníru, však potvrzena zatím nebyla.

djaba ( 29. prosince 2012 22:46 )

Ne , nebyl to knírač .Byl to irský naháč a neměl rodokmen.Jen s poocí městské plicie byl zadržen , hmaty a chvaty byl uchvácen ,že neuchvátil kořist a nanahmatal hmat.

johnhardy ( 29. prosince 2012 12:02 )

Ano byl to knírač A kníry nosí jen a jen cikáni,normální člověk přeci nebude nosit klobásku pod nosem

mp3ky ( 29. prosince 2012 00:33 )

to je repka,prisel vratit prazdnu kasu

Zobrazit celou diskusi