Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trestní oznámení na premiéra Nečase: Podplácel rebely z ODS?

Premiér Petr Nečas čelí trestnímu oznámení pro údajné podplácení rebelujících poslanců ODS Šnajdra, Tluchoře a Fuksy lukrativními posty.
Premiér Petr Nečas čelí trestnímu oznámení pro údajné podplácení rebelujících poslanců ODS Šnajdra, Tluchoře a Fuksy lukrativními posty.  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: ČTK, psch - 
7. ledna 2013
12:51

Premiér Petr Nečas čelí trestnímu oznámení pro údajné podplácení rebelujících poslanců ODS Šnajdra, Tluchoře a Fuksy posty v trafikách. Trestní oznámení podal advokát Transparency International Václav Láska nejen na Nečase, ale i na trojici rebelů. Premiér označil věc za absurdní.

Trojice Marek Šnajdr, Petr Tluchoř a Ivan Fuksa se do podvědomí lidí nechvalně zapsali jako rebelující poslanci z ODS, když nechtěli podpořit vládní balíček. V době, kdy Nečas počítal každý hlas, ruku zvednout nechtěli, nakonec ale otočili. V listopadu všichni složili poslanecký mandát, ale přesto nepřišli zkrátka... Vyfasovali totiž výnosné trafiky.

Díky tomu, že odešli, mohl balíček změn, který byl pro koalici klíčový, projít. Za složení mandátu dostali všichni tři lukrativní místa. Marek Šnajdr dostal místo v dozorčí radě státního podniku Čepro, Ivan Fuksa rovněž ve státním Českém Aeroholdingu a pro Petra Tluchoře je připraveno teplé místečko v energetickém gigantu ČEZ.

Nečas: Je to absurdní

"Trestní oznámení může podat kdokoli na kohokoli. Nicméně tuto věc považuji za naprosto absurdní," reagoval Nečas ve vyjádření.

"Vzdání se mandátu jmenovaných poslanců bylo rozhodující měrou způsobeno příslibem získání významných postů ve společnostech s majetkovou účastí státu. Tento slib jim dal premiér Petr Nečas a na zajištění těchto postů se podílely další osoby včetně například ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09)," uvedl Láska v trestním oznámení, které dnes zaslal na Městské státní zastupitelství v Praze.

Šnajdra, Tluchoře a Fuksu ve Sněmovně nahradili poslanci Miroslav Bernášek, Pavel Bohatec a Roman Pekárek. S pomocí jejich hlasů poté vláda prosadila daňový balíček.

marta49 ( 7. ledna 2013 17:46 )

marta49 ( 7. ledna 2013 17:46 )

castelo ( 7. ledna 2013 17:19 )

Zavřít ho H A J Z L A Nečase bez možnosti propuštění !!!

stanislavhahn ( 7. ledna 2013 16:48 )

JÁ BYCH TI DAL LŮZU!!!!!!!!!!!!

domrdka ( 7. ledna 2013 16:27 )

Už ve filmu "Jáchyme hoď ho do stroje" věděli, že i vytrhnutí zubu-protislužbou je úplatek.

Zobrazit celou diskusi