Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tluchoř podal ruku Kalouskovi a odešel: Rebelové z ODS končí ve Sněmovně

Autor: simao, ČTK - 
7. listopadu 2012
10:13

Jak slíbili, tak udělali. Trojice rebelů z ODS Tluchoř, Fuksa a Šnajdr složili poslanecké mandáty. Klidí se Nečasovi z cesty. Na pořadu dne je hlasování o vládním daňovém balíčku. A premiér věří, že úpravy teď už projdou!

Ze šestice rebelů byla po odchodu Radima Fialy z ODS pětice. I ta se však nyní rozpadá. Poslanci Petr Tluchoř, Ivan Fuksa a Marek Šnajdr dnes totiž složili v souvislosti s vládním daňovým balíčkem mandát.

Nebudou stát Nečasovi v cestě. Svůj záměr oznámili včera, dnes pak nespokojenci z řad ODS vystoupili před plénem Sněmovny a vzdali se poslaneckých míst.

"Vážený pane premiére, milý Petře, vážená paní předsedkyně, milá Mirko. Přátelé, kamarádi. Bylo mi tady s vámi dobře a na základě Článku 24 Ústavy České republiky se vzdávám tímto mandátu," loučil se Tluchoř.

Exministr zemědělství a nyní i bývalý poslanec Fuksa dodal, že stávající situace neměla zkrátka řešení, proto ustoupili. "Nechceme shodit vládu," dodal Fuksa.

V dolní komoře je zastoupí trio Bohatec - Bernášek - Pekárek. U Pekárka je přitom zajímavé, že mu hrozí vězení! Byl nepravomocně odsouzen k 6 letům kvůli podezření z korupce.

stanislavhahn ( 7. listopadu 2012 13:55 )

Po hlasováni v poslanecké sněmovně můžu napsat jen smrt zlodějské vládě. (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N)

vlaku ( 7. listopadu 2012 13:18 )

Myšlenkový pochod, při jejich vzájemném potřesení rukou a upřímná slova: "to je štěstí, držet V.o.l.a v pěsti" !

vlaku ( 7. listopadu 2012 13:11 )

Dnes jsem si všiml, že Kolouškovi čouhá úmrtní list z p.r.d.e.l.e. Pro toho druhého deb.ila, Nepohodu se teprve tiskne

decathlonova-matka ( 7. listopadu 2012 13:06 )

kriminálník vstupem do sněmovny získal imunitu a udělal kriminálu pá pá

vlaku ( 7. listopadu 2012 13:05 )

Bude tak kulové ... Jsme národ zbabělců. Raději necháme vše dojít do takového stadia, že se budeme na ulici navzájem přepadávat a vraždit z důvodu přežití. Pomalu, ale jistě to začíná. Ta vládnoucí mafie sehrává s lidem obecným a otroky divadlo, za extrémně vysoké vstupné. Blaho národa mají v P..I.Č.I !!! Prvořadé je jejich blaho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa