Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sedm hříchů Radka Johna: Nevěra, utajená dcera, i papalášské móresy

Autor: red - 
6. listopadu 2012
06:29

Radek John svým záměrem spojit práci politika a novináře příliš pochval nesklidil. Naopak. Kvůli hrozícímu střetu zájmů se na něj navalila kritika ze všech stran. Jenže nejde o první z hříchů někdejšího televizního reportéra, který se vydal hledat štěstí do politiky.

Jejich cesty se rozdělily, když se Radek John vydal od publicistiky k politickému korýtku a stal se rádoby líbivou tváří Věcí veřejných. "Já Tě varoval, když ses rozhodl jít do politiky, zda chceš, aby na Tebe lidi vzpomínali jako na dobrýho novináře, nebo na blbýho politika," vzpomíná Johnův někdejší parťák z pořadu Na vlastní oči Josef Klíma pro LN.

John podle Klímy pak hned několikrát zhřešil, když se dal "přímo dohromady s tuneláři, začal dojit předraženým časopisem zdravotní pojišťovnu a dotacemi na kuchařku o zvěřině státní lesy a nakonec šéfoval nakladatelství, úzce spojenému s Janouškem." A to bohužel zdaleka není všechno.

Hřích 1. Drahý časopis pro VZP

Firma ORA Print, kde byl John šéfem představenstva a za níž stál kmotr Roman Janoušek, si za čtyři čísla časopisu Pohoda pojištěnce účtovala u VZP neuvěřitelných 90 milionů!

Hřích 2. Luxusní zvěřinová kuchařka

Pro státní firmu Lesy ČR vydala firma ORA Print zvěřinovou kuchařku s deseti recepty na DVD za čtyři miliony. Podle odborníků ji šlo pořídit za pětinu.

Hřích 3. Přednášky za miliony

Za 20 přednášek a 12minutový film o bezpečnosti provozu na silnicích pro ministerstvo dopravy dostala firma ORA Print luxusní honorář – přes 4 miliony.

Hřích 4. Ministerská blamáž

Jako ministr vnitra působil silně rozpačitě, resort fakticky řídil superguru VV Vít Bárta. I při veřejných vystoupeních vypadal John jako Bártova loutka.

Hřích 5. Nevěra a utajená dcera

Sedm let žil John dvojí život, když před manželkou, herečkou Zlatou Adamovskou, tajil dítě s jinou ženou. S utajenou rodinou se přitom čile stýkal.

Hřích 6. Papalášské móresy

Před volbami byl John kritikem papalášských móresů, pak je předváděl. Byl arogantní, když jeho limuzína s majákem bourala s tramvají, a vymlouval se jako kluk.

Hřích 7. Politik, i novinář

Zatím posledním hříchem Radka Johna je to, že se rozhodl skloubit práci politika a novináře. Nelibě to nese řada politiků, ale i Johnových bývalých kolegů-publicistů. Nejen Josef Klíma.

slimstar ( 8. listopadu 2012 21:54 )

skřet šeřednej a úlysnej jako had, jen hrabat co nejvíce peňez

arcaben ( 6. listopadu 2012 17:46 )

trefné a přesné

gogo ( 6. listopadu 2012 17:33 )

Jistě nejednali v mezích zákona... Jen se nenašel nikdo, kdo by pátral po původu jejich peněz a nikdo, kdo by je pak za to odsoudil.... Takže v tomto směru se o svoji hlavu nebojím.. Pokud by ta "úspěšná snaha" je dostat do lochu tady byla... Nazdar..

enriko ( 6. listopadu 2012 14:58 )

Jednali v mezích zákona, nazdar. A byl byste bez hlavy nebo krku.

zasejedna ( 6. listopadu 2012 13:55 )

reflex - si děláte srandu, že jo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa