Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Klaus se divil: John bude novinář, i poslanec? A ani mu to nevadí!

Radek John na Hradě u prezidenta Klause v době, kdy nastupoval do úřadu ministra vnitra
Radek John na Hradě u prezidenta Klause v době, kdy nastupoval do úřadu ministra vnitra  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, simao, Ondřej Požár - 
1. listopadu 2012
13:01

VIDEO | Návrat ztraceného syna! Nebo pokrytce? Loutkový šéf Věcí veřejných (VV) Radek John (57) se vrací do médií. Nevidí na tom nic špatného. Bude prý psát o špinavostech české politiky, ale o „véčkách“, které přestane vést v lednu, rozhodně psát nebude!

Grémium strany Víta Bárty seznámil s tím, že kvůli přestupu do vydavatelství Empresa Media pozastavuje výkon předsednictví a v lednu svolá sjezd VV, kde delegáti zvolí nového šéfa.

O „véčkách“, jejichž faktický vůdce Bárta byl nepravomocně odsouzen za korupci, ale John informovat nebude.

Zdůvodnil to tím, že jako někdejší šéf pořadu Na vlastní oči také nepsal o tehdejší válce o TV Nova mezi Vladimírem Železným a CME. „Nebudu se zabývat Věcmi veřejnými,“ dodal ve čtvrtek na brífinku v Brně Radek John.

Střet zájmů to prý není

Ten popírá, že by byl ve střetu zájmů jako poslanec a novinář v jedné osobě. „Řada poslanců píše články. Poslanci mají publikovat.

Šel jsem do politiky zjišťovat korupční kauzy. A všechny, které se ke mně dostanou, chci uveřejnit,“ říká poněkud pokrytecky bývalý ministr vnitra.

V Týdnu článek o Vítu Bártovi od Johna nenajdete

V časopise Týden, kde povede investigativní reportéry, však na Johnem podepsaný článek třeba o odvolacím soudu s Vítem Bártou (který dostal podmínku za podplácení dvou poslanců) určitě čtenáři nenarazí.

Video  Radek John ujišťoval novináře, že o střet zájmů nepůjde a že články o Věcích veřejných z jeho pera pocházet nebudou  - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

V médiích John pracoval třicet let až do roku 2010, kdy dovedl VV do Poslanecké sněmovny. Tam se sice dostává k tzv. vyhrazeným informacím, ale je jich údajně mnohem méně, než si novináři myslí.

Bude brát dva platy

„V bezpečnostním výboru, když jsem ho vedl, jsme jen dvakrát na pět minut utajili jeho zasedání a informace, které tam padly, jsem nepoužil. A když se dozvím o špinavostech v české politice, což se dovím lépe než ostatní novináři, tak o tom budu psát,“ připouští politik John svou výhodu.

Na dotaz Blesk.cz, zda bude brát dva platy jako poslanec a publicista, odvětil, že si vždy vzal autorský honorář. To je podle něj součást práce novináře.

Radek John zjevně myslí na zadní kolečka, protože na stejné tiskové konferenci v souvislosti s vyhazovem kolegy-poslance Milana Šťovíčka z VV zdůraznil, že jeho strana je připravena shodit Nečasovu (Kalouskovu) vládu.

A podle předvolebních průzkumů to vypadá, že Věci veřejné se v očekávaných předčasných volbách do Poslanecké sněmovny nedostanou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gevi ( 1. listopadu 2012 19:55 )

Tuto diskuzi ovládli primitivové. Nemůžete čekat, že zde bude někdo seriózně diskutovat. Naprostá většina se zde ukájí puplikováním vularismů, píší zde "vtipné" poznámky, které přesně odpovídají jejich nizoučkému IQ a za to si vzájemně dávají palce nahoru. Nebo jeden vymyslí přiblblej "postřeh" a druzí tu pitomost ještě rozvíjejí. Tahle diskuze je pro skutečné diskutování ztracená. Já diskutuju jinde.

panasonic ( 1. listopadu 2012 17:44 )

D O P 0 0 R D E L E

panasonic ( 1. listopadu 2012 17:42 )

I stou P Y Č O U L I V I Í !!!

panasonic ( 1. listopadu 2012 17:41 )

panasonic ( 1. listopadu 2012 17:40 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa